Sokat spórolhat egy cég egészségbiztosítással (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokat spórolhat egy cég egészségbiztosítással (X)

Alkalmazottanként átlagosan évente 250 ezer forintot veszít egy cég munkavállalói betegsége miatt. Hogyan lehet ezen spórolni?

Köztudott, hogy a magyarok általános egészségi állapota rossz, és az is, hogy hagyományosan ?szeretünk? orvoshoz járni. Azonban arról viszonylag kevés szó esik, hogy egy cég számára forintosítva mekkora kiesést jelent egy-egy betegszabadságon, vagy orvosi rendelőben töltött munkavállalói nap.

Ráadásul manapság az egyre hosszabb várólisták korát éljük: az állami egészségügyi ellátásban akár napokat is igénybe vehet még a kevésbé súlyos betegségek diagnosztizálása is, nem beszélve a kezelésről. Egy nap a háziorvosnál, egy nap a laborvizsgálaton egy következő a szakorvosnál és így tovább ? ugye ismerős?

A munkaadónak évente egy munkavállalóra vetítve a KSH bruttó átlagbérével számolva a járulékos és nehezen számszerűsíthető költségeket ide nem számolva, átlagosan 250 ezer forintjába kerül az, hogy az alkalmazottja beteg. Vagyis minél inkább óvja az alkalmazottak egészségét, annál kevesebb pénzt kell a szélbe szórnia. Ha csak a várólisták, elhúzódó kezelések és nehézkes ügymenet kiváltásával felére tudja csökkenteni a kiesett munkanapokat, havonta több ezer forinttal lesz beljebb alkalmazottanként.

Kíváncsi rá mennyi pénzt veszít egy betegeskedő alkalmazottal az Ön vállalkozása? Számítsa ki egyszerűen ezzel a kalkulátorral!

Mit tehet egy cég a dolgozók egészségéért?

A jó hír az, hogy ma már léteznek olyan korszerű megoldások, amelyekkel a munkadók sokat tehetnek azért, hogy csökkentsék a munkavállalóik betegség miatt kieső napjait. Az egyik ilyen csodafegyver a béren kívüli juttatásként nyújtott magán-egészségbiztosítás. Ez a szolgáltatás (például a Generali Biztosító által kínált Company Care) testreszabottan nyújtható a dolgozóknak. A vállalkozás maga állapodik meg a biztosítóval arról, hogy hány munkavállalót kíván bevonni, ők milyen típusú csomagot kapjanak, illetve a szolgáltatásokba esetleg milyen speciális elem kerüljön bele.

A magán-egészségbiztosítás ráadásul az új munkaerő toborzásban, és a munkavállalók lojalitásának növelése szempontjából is kiváló eszköz, hiszen ? ahogy az egészség, és az egészségügyi ellátás kérdése egyre inkább a mindennapi figyelem középpontjába kerül ? egy ilyen extra juttatás vonzóbbá tehet egy munkahelyet a versenytársaknál. Ez az aduász pedig a munkavállalókért folytatott, egyre inkább kiéleződő harcban aranyat érhet.

Ha többet szeretne megtudni az egészségügy és a céges költségek közötti összefüggésekről, kattintson!

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Falco KC Szombathely 161-158-as összesítéssel továbbjutott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtező első fordulójából, miután a pénteki visszavágón hosszabbítást követően 96-90-re kikapott a román CSM CSU Oradea vendégeként, írja az MTI
2019-09-20 20:43:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A beszélgetésünkkel egy időben kezdődik a Curtiz hazai karrierje, a film már a mozik műsorán, érkeznek az első kritikák, de a montreali győzelem után, gondolom, nagyon azért
2019-09-20 20:31:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Budapesten gyengült a Fidesz, országosan erősödött
2019-09-20 20:02:57 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Shia LaBeouf a Hot Ones nevű interjúműsor vendége volt, ahol hírességek kérdésekre válaszolnak, miközben egyre csípősebb és csípősebb szószokat esznek a csirkeszárnyaikkal, izzadnak, meg s
2019-09-20 19:59:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy hatalmas szarvas csapódott egy autónak fényes nappal a forgalom közepén
2019-09-20 19:50:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zsuzsa és Kandi mindent megtesznek annak érdekében, hogy elsőként érjenek be a célba
2019-09-20 19:46:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez