Börtönre ítélték a ?Migránsriasztó? üzemeltetőjét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Két év és tíz hónap börtönnel sújtotta kedden a berlini tartományi bíróság azt a férfit, aki a ?Migránsriasztó? (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján keresztül adott el illegálisan fegyvereket a többi között Németországba. A döntés nem jogerős, az ítélet ellen a vádlott fellebbezhet.

Mario R.-t a német fegyvertörvény megsértésében találták bűnösnek. A 35 éves férfi 2016 májusa és novembere között engedély nélkül, Magyarországról üzemeltetett egy olyan webshopot, amely Németországban kínált eladásra hosszú csövű puskákat, sörétes puskákat és gáz-riasztófegyvereket. A postai csomagküldő szolgálattal továbbított fegyverek, amelyek egy része gumilövedékekkel működik, egy bírósági szakértő megállapítása szerint a nagy torkolati energia miatt potenciálisan alkalmasak az élet kioltására, s ezért Németországban engedélykötelesek.

Bár a bíróság szerint Mario R. bár nagyrészt elismerte bűnösségét, a törvényszék súlyosbító körülményként értékelte az ?uszító jellegű? reklámot a Migrantenschreck nevű honlapján. A vádlott egyebek mellett azzal kínálta honlapján a fegyvereket, hogy azokkal ?le lehet teríteni a menedékkérőket?. A berlini tartományi bíróság az ítélet szóbeli indoklásában kiemelte: Mario R. ezzel különösen álnok módon kihasználta az illegális bevándorlókkal szembeni hangulatot.

A bíróság egyben elrendelte az illegálisan értékesített fegyverek eladásából származó 99 ezer euró bevétele elkobzását.

A férfit Magyarországon március végén vette őrizetbe a rendőrség európai elfogatóparancs alapján.

Mario R. értesülések szerint Ausztriába és Svájcba is postázott fegyvereket. A német ügyészség közölte, ebben már nem illetékes, de a külföldi vásárlók ellen nyomozást folytatnak az érintett országok hatóságai. Az ügyészség ugyanakkor hozzátette: Mario R. németországi vásárlóinak többségét már elítélték.

A német vádhatóság szerint a férfi ellen uszítás gyanúja miatt is eljárás folyik.

Az ARD német országos köztelevízió a tagesschau.de című hírportálján az üggyel kapcsolatban azt írta március végén, hogy a férfi ellen indított eljárás során arra utaló adatok is előkerültek, hogy ő állhat bizonyos ?uszító honlapok? mögött, amelyek szélsőséges, antiszemita, a holokausztot relativizáló tartalmakat terjesztenek. (MTI)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Tarts Te is Sági Szilárddal vasárnap délelőtt a SuperTV2-n!
2019-05-21 07:13:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Adrienn olyan szívfacsaró üzenetet írt szerelmének, hogy még a könny is kicsordult a szemünkből sorait olvasva
2019-05-21 07:11:39 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kevesebbet költ az állam az egészségügyre, mint másfél évtizeddel ezelőtt, sokkal több kezelést fizetnek az emberek zsebből
2019-05-21 07:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Testvére születésnapja alkalmából írta meg a kedves sorokat a modell, igazán példaértékű a két
2019-05-21 07:02:55 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Mása meséi hétköznap délutánonként a KiwiTV-n!
2019-05-21 06:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kivette a kormány a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül a Hajógyári-szigetet
2019-05-21 06:45:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez