így lehet villámgyors wifi a lakás minden pontján (X)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
így lehet villámgyors wifi a lakás minden pontján (X)

Ilyenkor jönnek jól az olyan megoldások, mint az Asus AiMesh, ami lehetővé teszi, hogy a lakásunk/házunk minden pontján villámgyors wifi álljon a rendelkezésünkre. A tajvani gyártó technológiájának lényege, hogy több kompatibilis routert köthetünk össze, természetesen vezeték nélkül, így juttatva kellően erős jelet az életterünk minden egyes pontjára.

Az Asus termékpalettáján jelenleg 27 olyan router található, ami kompatibilis az AiMesh technológiával, és ezek mindegyike használható arra, hogy otthon olyan mesh rendszert alakítsunk ki, ahol az egymással vezeték nélkül kommunikáló routerek jelentősen megnövelik a hálózatunk hatótávolságát, és a nappalitól a hálószobákon át egészen a kamráig kellően erős jelet biztosítanak.

A példa kedvéért vegyünk egy RT-AC68U típusú Asus routert: egy ilyen eszközt bevetve már eleve azt érhetjük el, hogy a wifis modemtől távolabb eső szobákban akár háromszorosára is nőhet a megszokott letöltési sebesség, ugyanakkor két vagy három ilyen kütyüvel egy hatalmas lakásban/házban, sőt akár egy több száz négyzetméteres irodában is mindenhol stabil és villámgyors wifi biztosítható mindennek és mindenkinek.

A hálózatunk hatótávolsága ugyan kitolható jelerősítővel is, viszont az AiMesh ennél sokkal megbízhatóbb megoldást kínál, hiszen a routerek által lefedett területen belül a kütyüink mindig attól az egységtől veszik a jelet, ami a legközelebb esik hozzájuk, ráadásul a rendszer hiába áll több eszközből, a közös SSID miatt sosem kell váltogatnunk a különböző wifi hálózatok között, hogy mindig a legjobb teljesítményt biztosító jelet kapjuk.

Arról nem is beszélve, hogy a rendszer intelligens, így, ha valamilyen oknál fogva az egyik router kiesik a csatasorból, attól még nem omlik össze a hálózatunk, mert az AiMesh-nek hála a többi eszköz átveszi az ideiglenesen kiesett pillér szerepét, és továbbra is biztosítják számunkra a wifit.

Az pedig csak hab a tortán, hogy egy ilyen rendszer felállítása egyáltalán nem igényel különösebb szakértelmet. A hálózat kiépítésekor csak arra kell figyelni, hogy minden router AiMesh kompatibilis legyen, mindegyiknek a legújabb firmware-rel kell rendelkeznie (ezt telepíthetjük manuálisan vagy a neten keresztül is), a frissítés után egyenként resetelni kell őket, illetve arra kell ügyelni, hogy mindig a legerősebb modellt kössük az internetet biztosító modemünkre.

Ezt követően csak be kell lépni a modemre kötött router egyébként gyorsan átlátható és magyarul is tudó adminisztrációs felületére, ahol az AiMesh Node opciót kiválasztva el kell indítani egy keresést, hogy a rendszer megtalálja a csomópontként alkalmazható eszközöket – ennél a lépésnél arra kell ügyelni, hogy a routerek ilyenkor még kellően közel legyenek egymáshoz.

A keresés eltarthat pár percig, de a folyamat végén az admin felület kiadja a kompatibilis eszközök listáját, amiket kiválasztva automatikusan megtörténik a szinkronizálás. Amint feláll a több csomópontból álló hálózatunk, már csak egy dolog van hátra: a routereket úgy elhelyezni a lakásban, házban vagy irodában, hogy a készülékek ?rálássanak? egymásra, de kellő távolságban legyenek ahhoz, hogy együttesen lefedjék azt a területet, ahol feltétlenül szeretnénk wifit biztosítani.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a végeredmény egy stabil és erős jelet biztosító wifi (ehhez persze szükséges a megfelelő internetelőfizetés is), ami tökéletesen kiszolgálja a laptopokat, mobilokat, játékos PC-ket vagy konzolokat, sőt egy 4K-s stream is zökkenőmentesen hasíthat az okostévénken.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé
2019-06-26 20:12:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Még májusban ígérte meg a Google, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a tevékenységükről rögzített adatok törlését
2019-06-26 19:35:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Több mint százmillió felhasználót érinthetett (volna) egy komoly sebezhetőség az egyik népszerű androidos appban
2019-06-26 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A RendeljKínait csapatának fele valamilyen Mi Band terméket használ napi szinten, de már a családot is teleszórtuk Mi Band 2-3 karkötőkkel
2019-06-26 18:36:51 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A Huawei előbb saját magának jelentette be 5G-képes modellek érkezését, de nem kell félteni az almárkát sem: maga a Honor elnöke ígérte meg, hogy még idén ők is előállnak egy olyan telefonnal, amellyel kihasználhatók az új generációs mobilhálózat előnyei
2019-06-26 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
1941. június 26-án, csütörtökön a sajtóban főleg a néhány nappal korábban megind
2019-06-26 18:20:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez