A CNN riportere Szijjártónak: Hogy lehet, hogy mindenki más téved, csak a magyar kormánynak van igaza?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A CNN riportere Szijjártónak: Hogy lehet, hogy mindenki más téved, csak a magyar kormánynak van igaza?

Tudja, nálunk Magyarországon demokrácia van ? mondta Szijjártó Péter a CNN Quest Means Business című műsorában, mire a riporter, Richard Quest rögtön megjegyezte, hogy elég sok bírálat éri az országot mostanában különböző ügyek miatt, úgyhogy azért ezzel az állítással sokan vitatkoznának.

Quest a rabszolgatörvény kapcsán arról is kérdezte a magyar külügyminiszert, miért gondolják helyesnek, hogy a munkáltatók mostantól 400 óra túlórára kötelezhetik a munkavállalókat, mire Szijjártó elismételte a már itthon is bejáratott paneleket, melyek szerint a jogszabály csak lehetőséget ad a többlet túlmunkára, azaz lehetőséget teremt az önkéntes túlmunka vállalásra, de önkényesen a jövőben sem lehet senkit többletmunkára kényszeríteni.

Mire a riporter jelezte, hogy az EU és a civil szervezetek ezt egészen másként látják, azt a kérdést szegezte Szijjártó felé, hogy

tehát mindenki más téved, csak a magyar kormánynak van igaza?

Ezek után szó esett a CEU ügyéről is, hiszen ahogy Quest fogalmazott, nem sok országban fordult elő hasonló korábban olyasmi, mint ami a Soros György által alapított intézménnyel Magyarországon.

Szijjártó továbbra is azt állítja, hogy a CEU tud és fog is maradni Budapesten, mivel megvan minden szükséges akkreditációja ahhoz, hogy itt folytassa az oktatást.

A beszélgetés vége felé a riporter újra elmondja, hogy nem érti, hogy lehet az, hogy mindig az a helyzet, hogy mindenki más téved, csak a magyar kormánynak van igaza.

A magyar külügyminiszter szerint a helyzet az, hogy a magyar emberek rekordméretű támogatásról biztosították a kormányt idén áprilisban, illetve nem is tagadják, hogy a ?mainstream iránnyal” szembemennek.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ha még emlékszünk rá, Ashlee Simpson a húga Jessica Simpsonnak, aki az előző évtizedben kifejezetten sikeres popelőadó volt, aztán mostanra eltűnt
2019-02-18 17:14:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A december 10-i akció miatt büntettek.
2019-02-18 17:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez