Robotok lepték el a budapesti kávézót

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Robotok lepték el a budapesti kávézót

A robotok már nem a jövőt jelentik, hanem itt vannak a jelenben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egy budapesti kávézóban már 7 nagyrobottal és 9 kicsivel találkozhatnak az érdeklődők. Egy kávé mellett nem csak a robotok kipróbálására van lehetőség, de részben a felszolgálást is ők végzik.

Az Enjoy Robotics céljai között szerepel az ismeretterjesztés mellett, hogy ?Magyarország felkerüljön a robotika térképére és bizonyítsuk, aktív részesei vagyunk az iparágnak. Éppen ezért fontos első lépés, hogy a világon egyedülálló módon ennyi robotot gyűjtöttünk egy helyre.? ? emelte ki Csizmazia Tibor E-szoftverfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója, az Enjoy Robotics üzletág vezetője az Enjoy Budapest Café nevű kávézóban tartott sajtótájékoztatón.

A KÁVÉZÓ ROBOTCSAPATA. Fotó: Enjoy Budapest Cafe

Schmidt Pál, a RacioNet Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint fontos, hogy minél többen találkozzanak a robotokkal, és lássák, hogy nincs miért félni ezektől az eszközöktől. A Pepper robot például felismeri az emberi arcokat, meg tudja határozni a vele beszélgető életkorát és érzelmeit az arca alapján, ami jól prezentálja, mennyire jól képesek érzékelni bennünket ezek az eszközök.

A kis robotok olyanok, mint a tablet, azonnal használhatók, egyszerűek és élvezetesek. A nagy robotok a számítógépekre hasonlítanak. Vannak olyan játékrobotok, amelyek segítik a gyerekek programozási tanulását, illetve üzleti célra is használható nagyobb méretű modellek, amik alkalmasak például vendégvárásra, felszolgálásra vagy épp eligazításra.

Az Enjoy Budapest Café hosszú távú célja, hogy igazi műhelyközösséget hozzanak létre, ahol bárki részt vehet a robotok fejlesztésében, hiszen maguk a gépek bármire képesek, amire beprogramozzák őket. A gyerekek pedig a játékrobotok által elkezdhetnek belelátni, beletanulni a programozás alapjaiba, amely egy igazi jövőálló szakma.

Kicsi, még bénán működik, de legalább a miénk A japánok által fejlesztett Pepper robot magyarításán dolgozik egy hazai cég, megnéztük, hogy állnak vele jelenleg. Egy ideig még nem fogja elvenni a munkánkat. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Ön is kémkedik a Facebookon randi előtt?Meghackelték a NASA-tA felhasználók privát beszélgetéseit is kiadta a Facebook
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem szereti a drogot, de mindig is csibész volt, állítja
2019-12-12 14:24:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A magyar EU-tagságtól kezdve az egészségügyön át a sportpolitikáig kérdezzük a Fidesz egyik alapítóját és az EP-s delegációvezetőjét
2019-12-12 14:05:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kovács Zoltán Twitter-ügye, a 7-es cikkely szerinti eljárás, illetve Kásler vétójoga is előkerült a 150
2019-12-12 14:02:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Józsefváros korábbi polgármestere több mint 2,5 millió forintot kapna a ki nem vett szabadnapokért
2019-12-12 13:37:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Ezen a héten arra a döntésre jutottunk Lakos Imrével, Újbuda Polgármesteri Hivatalának eddigi kabinetfőnökével, hogy közös munkánkat befejezzük
2019-12-12 13:34:35 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Távoltartást rendeltek el a rendőrök egy 30 éves balatonlellei férfi ellen, mert tartósan verte a feleségét
2019-12-12 13:30:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez