Egy birkózóbíró kényszerhajvágással akasztotta ki Amerikát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy birkózóbíró kényszerhajvágással akasztotta ki Amerikát

Az Egyesült Államokban a szabadfogású birkózás meglehetősen népszerű sport. Középiskolai, egyetemi bajnokságokat is rendeznek, így nem csoda, hogy országos hír lett abból, amikor egy New Jersey-i szőnyegbíró a tizenéves fekete fiút közvetlenül a szőnyegre lépés után felszólította; amíg nem vágja le a dús raszta frizuráját, addig nem indítja el a meccset.

Holott a szabályok értelmében Andrew Johnson, a Buena Regionális Gimnázium tanulója akár speciális birkózó sapkát is húzhatott volna, de ezt sem engedte neki a spori, így aztán kénytelen-kelletlen levágták a srác haját:

Epitome of a team player ?

A referee wouldn’t allow Andrew Johnson of Buena @brhschiefs to wrestle with a cover over his dreadlocks. It was either an impromptu haircut, or a forfeit. Johnson chose the haircut, then won by sudden victory in OT to help spark Buena to a win. pic.twitter.com/f6JidKNKoI

? Mike Frankel (@MikeFrankelSNJ) 2018. december 20.

Csoda lett volna, ha a mai világban nem készül az esetről azonnal videó és több tucat közösségi bejegyzés ? a videó azonnal vírusként terjedt el és hatalmas felháborodást váltott ki  természetesen.

Hiszen elég megdöbbentő, amikor egy tinédzser srácot arra kényszerítenek, hogy válasszon az identitása és a sportolás között.

Az érintett, rasszizmussal vádolt szőnyegbírót, Alan Maloneyt az ügy alaposabb felülvizsgálatáig felmentették.

Johnson amúgy csattanós választ adott; az őt ért atrocitás ellenére legyőzte ellenfelét. Azonban miközben lebaktatott a szőnyegről, jól látható arcán az is, megviselték a történtek.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ha még emlékszünk rá, Ashlee Simpson a húga Jessica Simpsonnak, aki az előző évtizedben kifejezetten sikeres popelőadó volt, aztán mostanra eltűnt
2019-02-18 17:14:18 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A december 10-i akció miatt büntettek.
2019-02-18 17:09:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez