Egy MU-legenda jó tanácsa segített Solskjaernak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy MU-legenda jó tanácsa segített Solskjaernak

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United megbízott vezetőedzője elárulta: a csapat egy korábbi hőse is segített neki abban, hogy bemutatkozó mérkőzésén 5-1-re legyőzzék a házigazda Cardiff Cityt az angol labdarúgó-bajnokságban.

Sir Alex Ferguson búcsúmeccse óta nem lőtt ennyi gólt a Manchester United Ole Gunnar Solksjaer kiválóan mutatkozott be a csapat kispadján.

Solskjaer a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón leplezetlen örömmel beszélt a történtekről, és elárulta: miután José Mourinho menesztése után a hét közepén rá bízták az együttes felkészítését, Wayne Rooney is üzent neki és biztatta.

“Szerdán este érkeztem, így csak a csütörtököt és a pénteket tölthettem együtt a játékosokkal. Rooney üzent nekem és adott egy tanácsot, úgyhogy valószínűleg neki köszönhetjük a sikert” – mondta Solskjaer nevetve.

“Azt mondta: vegyem rá a fiúkat, hogy élvezettel futballozzanak, élvezzék a játékot és hasonlítsanak a Manchester Unitedre.”

Rooney szavaihoz hűen Solskjaer megtalálta a módját, hogy felrázza a játékosokat, akik Mourinho alatt görcsösnek és kedvetlennek tűntek, és elérte, hogy lazán játszanak, támadjanak, ennek az lett az eredménye, hogy az MU Sir Alex Ferguson 2013-as búcsúmeccse óta először szerzett öt gólt egy bajnoki mérkőzésen.

A találkozó után Rooney – a BT Sport csatorna stúdiójából – úgy fogalmazott: ez egy fantasztikus nap a klub életében.

A Manchester United az életem egy fontos része és nem volt kellemes nézni, mi történik a csapattal. Miután Ole megkapta a munkát, gratuláltam neki. Mourinho alatt a játékosok kicsit korlátozva voltak, ez egyértelmű.

Most azonban láthattuk, hogy milyen képességeik vannak” – mondta a manchesteri klub gólrekordere.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egyhetes ultimátumot kapott az Akadémia vezetése a kormánytól
2019-02-16 16:21:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Olvasónk szerint előzésben volt, amikor kikanyarodtak elé
2019-02-16 16:20:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a miniszterelnök múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervének külföldi kritikáira reagált
2019-02-16 15:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ha még sosem látta az 1999-es Notting Hill (magyarul Sztárom a párom) című filmet, ne keseredjen el, ez a cikk nem egészen a film
2019-02-16 15:56:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Rasovszky Kristóf második lett a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA nyíltvízi úszásban kiírt világkupa-sorozatának idei nyitóállomásán, Dohában szombaton
2019-02-16 15:45:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez