Plácido Domingóval és a Lazióval avatják a szegedi egyházmegye stadionját

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Plácido Domingóval és a Lazióval avatják a szegedi egyházmegye stadionját

Nyáron avatják fel az ifjúsági centrumnak hívott szegedi stadiont, derül ki a Délmagyar beszámolójából. Sportszálló, sportcsarnok, szabadtéri színpad is épül a több mint tízhektáros területen.

A csaknem tízmilliárdos beruházás a Szeged-Csanádi Egyházmegyéé, amelynek focicsapata, az NB III-as Szeged-Grosics Akadémia a tervek szerint az olasz bajnokságban szereplő Lazióval játszik majd nyitómérkőzést. Kiss-Rigó László megyés püspök azt mondta, nagyobb kulturális eseményeket is tartanak majd, az első program már meg is van: Plácido Domingo spanyol tenor ad koncertet augusztusban, folyamatban van a szerződés aláírása.

Szerinte az épülő sportszállóra is vannak foglalások, nagy rá az igény, jelentkeztek sportolók és válogatottak az arab országokból, és nyugat-európai első osztályú klubcsapatok is. A stadion nyolcezer fős és többfunkciós lesz, közösségi programokra is használható. Az egyházmegyének nyolcvan köznevelési intézménye van közel tízezer diákkal, és négyezer állami gondozottat is patronálnak ? indokolt Kiss-Rigó.

A stadionok mellé műfüves edzőpályák is épülnek a Grosics Akadémia háromszáz utánpótlás-focistájának. Az elsődleges cél a püspök szerint, hogy az egyházmegye csapata itthon játszhasson, és minél magasabb osztályba kerüljön. (Fotó: MTI / Filep István)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz
2019-02-23 19:56:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nem ciki, ha nem.
2019-02-23 19:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat hú
2019-02-23 19:47:04 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez