Dombóvár is nemet mondott a rabszolgatörvényre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Dombóvár is nemet mondott a rabszolgatörvényre

Dombóvár önkormányzata is nemet mondott a rabszolgatörvényre: a képviselők  ? két fideszes és egy jobbikos kivételével ? megszavazták az erről szóló előterjesztést, írja a Pécsi Stop.

Az utasítás arra irányul, hogy a városi cégek vezetői ne alkalmazzák a túlóratörvényben foglaltakat. A cégvezetők így nem léphetik túl a naptári évenként 250 óra rendkívüli munkaidőt, még ?önként vállalt túlmunka? címén sem. Ezen kívül tizenkét hónapnál hosszabb munkaidőkeretet sem alkalmazhatnak.

A határozat a Dombóvár közigazgatási területén bejegyzett és működő gazdasági szereplőknek is azt javasolja, hogy ne alkalmazzák az új törvényt.

Rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményez az ellenzék Az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz.

Ahogy korábban megírtuk, Botka László, Szeged polgármestere a rabszolgatörvény megszavazása után határozatot terjesztett be a helyi közgyűlés elé, ami megtiltja a törvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél. A szegedi közgyűlés karácsony előtt elfogadta az előterjesztést.

A szintén szocialista vezetésű Salgótarján nemrég szinten nemet mondott a rabszolgatörvényre.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pi
2019-02-24 04:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - A szépség és a pénz a jellem igazi próbája
2019-02-24 03:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez