Putyin propagandatévéje jól szórakozik a novicsokos mérgezésen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Furcsa ajándékot küldött a Putyin propagandáját hirdető RT televízió több oroszországi szerkesztőségnek: a salisbury-i katedrális csokiból készült mását.

.@RT_russian ???????? ??? ?? ????? ??? ?????????? ????????????? ????? ? ??? ????? ??????! ???????! pic.twitter.com/oZLHrNtXu5

— ????????? ????? (@tvrain) December 27, 2018

Márciusban a brit városban novicsok idegméreggel mérgeztek meg egy volt orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripalt és lányát, Juliját. Egy rendőr is súlyos mérgezést szenvedett. Később egy helyi férfi az idegmérget tartalmazó parfümös üvegre bukkant, amit párjának adott. Ő a csuklójára fújt a szerből, amitől néhány nap múlva meghalt. A férfi súlyos állapotba került, de túlélte a mérgezést.

A brit kormány szerint egyértelműen Oroszország áll a mérgezés mögött. Két orosz ügynököt meg is neveztek: Alekszander Petrovot és Ruszlan Bosirovot, akik ezután az RT adásában azt állították, hogy turisták, akik azért mentek Salisburybe, hogy megnézzék a katedrálist. A két férfit később oknyomozók Alekszander Miskinként és Anatolij Csepigaként, az orosz külföldi hírszerzés ügynökeiként azonosították.

Jo Broom, Salisbury önkormányzati tanácsosa azt nyilatkozta, sajnálatosnak tartja az RT részéről, hogy szórakoztatónak tartja az esetet, szerinte a helyi közösséget ez elszomorítja és dühíti.

A brit médiahatóság egyébként eljárást folytat az RT helyi adása ellen, egyebek mellett azért, ahogyan a salisbury-i mérgezéses esetről tudósítottak. Válaszul Oroszország bejelentette, hogy vizsgálatot indít a BBC oroszországi részlegénél ? idézi fel az ?ajándékról? tudósító Euronews.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy lengyel képviselő szerint a magyar miniszterelnök ugyanúgy határrevízióra törekszik, mint Vlagyimir Putyin
2019-04-18 20:02:35 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nagyon azért nem kapkodta el a francia házelnöknek szóló együttérző levél elküldését
2019-04-18 19:33:32 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet
2019-04-18 19:30:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy ember megharapta és a kabátjával fojtogatta a Societas elnökét
2019-04-18 19:21:18 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez