A nagy visszatérő, a duplázó és Zsombor, akire a Jóisten ráküldte a vihart

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A nagy visszatérő, a duplázó és Zsombor, akire a Jóisten ráküldte a vihart
1, Berecz Zsombor – Vitorlázás – Finn Dingi

Augusztusban jött a hír, hogy Berecz Zsombor aranyérmet nyert a Finndingi hajóosztályban a dániai Aarhusban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon ? ezzel a sportág első magyar világbajnoka, ráadásul az első magyar, aki kvótát szerzett a 2020-as tokiói játékokra.

Az utolsó futamban ott volt a Jóisten keze, amikor leküldte ránk azt a vihart, aminek eredményeként előttem senki sem tudta kezelni a váratlan helyzetet, és sorra felborultak. Én viszont a 30. helyről feljöttem hetediknek

? emlékezett Berecz a világbajnokság után.

2, Kozák Danuta – Kajak-Kenu – NK-1 500 m

Az augusztus erősnek bizonyult a magyar sport számára, mert ekkor rendezték a kajak-kenu világbajnokságot is, ahol általában eredményesek a magyar egységek. Idén Portugáliában sem volt ez másképp. Kozák Danuta ugyan a riói olimpia után szülési szabadságot vett ki, idén tért vissza a versenypályáéra, de ott folytatta, ahol abbahagyta. 500 méteren egyesben úgy nyert, hogy az első pillanatoktól az élen haladt, az utolsó 200 méteren még egy fokozattal feljebb kapcsolt, és valósággal leiskolázta a mezőnyt.

3, Kárász Anna, Kozák Danuta – Kajak-Kenu – NK-2 500 m

Kozák nem sokkal egyesbeli aranyérme után már Kárász Annával ült a páros hajóban, és ha csak 23 ezreddel is, de itt is világbajnoki címet nyert a magyar kettős!

Fotó: Kovács Tamás /MTI 4, Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra – Kajak-Kenu – NK-4 500 m

Ha Kozák páros győzelme 23 ezreden múlt, tehát mondhatni szoros volt, akkor mit mondjunk a kajak négyes győzelmére? A Kozák, Kárász, Bodonyi, Medveczky négyes óriásit csatázott az első méterektől az új-zélandiakkal, és egészen az utolsó centiig együtt haladtak. A többieknek esélye sem volt beleszólni a győzelembe. A befutó annyira szoros lett, hogy percekig kellett várni a célfotóra, majd jött a csoda: 13 ezredmásodperccel, de világbajnoka a négyes is!

5, Babos Tímea – Tenisz – páros

Októberig kellett várni az újabb magyar világbajnoki aranyéremre. Ahogy tavaly, ezúttal is Babos Tímea szállította a bombasikert teniszben. A magyar éljátékos Kristina Mladenoviccsal az oldalán megvédte tavalyi világbajnoki címét párosban. A magyar, francia duó a csoportkör után másodjára is találkozott a fináléba jutó Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková kettőssel szemben és végül 6-4, 7-5-re nyertek.

Ezüstérmesek:

Balla Virág Takács Kincső – Kajak-Kenu – NC-2 500 m Lőrincz Tamás – Birkózás – kf. 77 kg

Bronzérmesek:

Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron – Vívás – kard csapat Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István – Kajak-Kenu – K-4 500 m Barka Emese – Birkózás – szf. 57 kg

Kiemelt kép: Kovács Tamás /MTI

folytatás

Legkedveltebb hírek
Óriási a csend a hivatalokban, lehet, hogy a kormány tudatosan a lemorzsolódásra játszik
2019-02-20 06:45:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Figyelő, a Ripost, az Origo és a Lokál is helyreigazítást kell, hogy közöljön
2019-02-20 06:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Google főleg az androidos mobiljátékok kapcsán szokott részt venni olyan rendezvényeken, amik videojátékokról szólnak, idén azonban más a helyzet, hiszen a keresőóriás március 19-én saját előadást tart a játékfejlesztők idei nagy seregszemléjén, a san franciscói Game Developers Conference-en
2019-02-20 05:46:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez