A luxusfeleségeket ki kéne találni, ha nem lennének

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A luxusfeleségeket ki kéne találni, ha nem lennének

A streaming szolgáltatók előretörésével egyre nehezebb dolga van a hazai kereskedelmi tévéknek. Persze nem jelent egyelőre értékelhető konkurenciát a Netflix a magyar csatornákra nézve a szinkron hiánya miatt, színvonalban és a mennyiségben viszont már veri a hazai realityket az ottani kínálat. Annyiféle valóságshow-t kapunk, hogy a bőség zavara okoz nehézséget esténként. A nagy számok törvénye alapján pedig nem kell aggódni, hogy egy-két jót is kifogjunk akár az átváltoztatós, akár a házépítős, akár a dizájn, akár a gasztró kategóriájában. Az év legjobbjai közé azért így is több hazai reality fért, a Feleségek luxuskivitelben 2018-as évada is hozta a elvártakat, tele drámával és pénzzel.

RuPaul’s Drag Race S10 (Netflix)

Amerikában ha valamihez értenek, az a szórakoztatás. Míg itthon egy tíz évada futó reality szinte elképzelhetetlen, főleg nem érdemi szabályzat-csere nélkül, vagy ha létezhet is, a későbbi évadok meg sem tudják közelíteni az első néhány szezon színvonalát. Az Egyesült Államokban viszont valami csoda folytán képesek a bevált recepteket úgy működtetni, hogy tíz év után is hatásosak legyenek. így van ezzel a dragkirálynők versenye, a RuPaul’s Drag Race is, amely idén végre megkapta a neki rég kijárt legjobb reality-kategóriás Emmy-díjat. A tizedik évadra is sikerült izgalmas, óriási karaktereket felhajtani, akik továbbra is őrülten színes, hangos, vicces és szórakoztató show-t csináltak. A 2018 decemberében induló következő szezonban nem sima Drag Race, hanem All Stars lesz megint, már a negyedik, amelyben a régi Drag Race-ek kiesett versenyzői küzdenek az All Star-koronáért, még hangosabb csajok, még több szilikonszáj, csodás lesz. (Bodnár Judit Lola)

A részeket mind vissza lehet nézni a Netflixen

Feleségek luxuskivitelben (Viasat3)

A Viasat3 realityjeire mindig érdemes odafigyelni, sokszor ezerszer jobban megy nekik a műfaj, mint a nagyobb csatornáknak, a TV2-nek vagy az RTL Klubnak. Sose felejtsük el, hogy a Viasat3-nak köszönhetjük az Éden hotelt, vagy az Aranypartot, és olyan reality-legendákat raktak le az asztalra, mint Éden/Aranypart Levi, Aranypart Mandula Ádám vagy Éden Melák Krisztián. A Feleségek luxuskivitelben tökéletesen beleillik a nyerő sorba, a legjobban az mutatja a sikert, hogy minden résszel rendesen foglalkoztak a lapok, egy ország ismerte meg a luxusfeleségeket, Vasvári Vivient, Csősz Boglárkát vagy Köllő Babettet. Ráadásul a szereplőkre már lecsaptak a kereskedelmi tévék, Vasvári Vivien az RTL Klubban találta meg a helyét, Köllő Babett pedig a kevésbé sikeres Csak show és más semmiben ugrált hétről hétre.

Your browser does not support iframes.

Real Housewives formátuma nálunk is bejött, ennél jobb castingot kívánni se lehetne. Vasvári Vivien tipikusan az a karakter, akivel megfogták az isten lábát a készítők. Úgy belejött a ritmusba, hogy egyedül megcsinálja a show-t, és ezt a Nyerő párosban is bebizonyította az RTL Klubon. A 2017-ben elindult reality második évada ugyanolyan szórakoztatóra sikerült, Csősz Boglárka és a többiek konfliktusa abszolút hálás fordulat volt. Folyamatosan változott a pozitív és negatív szereplők felállása, és az újak, Polgár Tünde valamint Yvonne Dederick ügyesen beilleszkedtek az ármánykodó barátnők közé, ahogy Vasvári Vivien férje, Fecsó is hozzánőtt a nézőkhöz. És miért jó ez a luxusfeleségeknek? Elég megnézni az Instagramjukat, egy ilyen műsor rengeteg követővel, és lehetséges bevétellel jár. (Jánossy Villő)

Polgár Tünde: A gazdagság nem csak arról szól, hogy tetőtől talpig Gucciban vagyunk Interjúnkból kiderül, melyik luxusfeleség szellentett.

A Feleségek luxuskivitelben mindkét évadát a Viasat Play oldalán lehet visszanézni. 

Queer Eye S01-S02 (Netflix)

Elég lenne annyi indoklás is a Queer Eye-hoz, hogy a Netflix éppen december elején osztotta meg, hogy a streaming  szolgáltatás összes szereplője közül kiket követtek be a legtöbben 2018-ban, és a műsor átváltoztatós csapata, a Fab Five ott van az elsők között. De a közösségi médiás eredményeken túl a Queer Eye elképesztően sok pozitív visszajelzést kapott, mi is többször foglalkoztunk a realityvel.

Egy átalakítós valóságshow-nak köszönhetjük a világ legkedvesebb meleg férfiját A Queer Eye újragondolása az egyik legjobb dolog, ami mostanában történhetett velünk.

A lényege, hogy a Fab Five minden részben egy-egy segítségre szoruló embert keres fel, hogy tetőtől talpig kicseréljék. Nem egyszerűen új ruhákat adnak a kiválasztottakra, hanem olyan tanácsokkal látják el, amivel mindenkinek megadják a lehetőséget az életmódváltásra. A Queer Eye-ra tényleg a kedvesség a legjobb szó, annyira nyitottan állnak mindenkihez Jonathan Van Nessék, hogy a leghitetlenebbek előtt is egy új világ nyílik meg. Ráadásul a műsor úgy mutatja be a queereket , hogy nem fulladnak túlzásokba, és egy homofóbot is képesek jobb belátásra bírni. (Jánossy Villő)

Mi az a queer?

A legtöbbször a queert gyűjtőfogalomként használják és a meleg kultúrát jelöli: ?más?. De alapvetően a queerek szexuális irányultsága és a nemi identitása képlékeny, nem csupán két pólusban képzelhető el (férfi/nő, hetero/homoszexuális vagy leszbikus).

A Queer Eye mindkét évadát a Netflixen lehet visszanézni. 

Million Dollar Listing New York S07 (Bravo TV)

Régi kedvencem volt, aztán a középső évadokra valahogy kicsit leült, el is kaszáltam akkor, de most a szereplőcserével újra izgalmas lett. A sorozat három menő New York-i ingatlanos munkáját mutatja be, a szálak pedig bizonyos pontokon találkoznak. Kicsit felszínes, illetve megjátszott, ahogy előre lehet tudni, hogy az eladó mindig több pénzt akar a lakásáért, mint amennyit az az ingatlanos szerint ér, de arra például tök jó, hogy néhány évad után már előre tudom, hogy egy Upper East Side-i 260 négyzetméteres, három hálószobás, második emeleti lakás mennyit ér a piacon. A mostani évadra megszülettek Fredrik Eklund és férje ikrei, Ryan Serhant ugyanolyan kellemetlen arc, mint mindig, a hatodik évadból örökölt manipulátor Steve Gold pedig levágatta a haját. A Million Dollar Listing New Yorkban egyébként celebek is feltűnnek, ebben az évadban kerestek már lakást Rebel Wilsonnak és 50 Centnek is. (Molnár Dávid)

A realityt a Bravo gyártja. 

Nyerő páros S02 (RTL Klub)

Az RTL Klub egyszer már megcsinálta a szerencséjét a Nyerő párossal, és szeptember elején egy újabb évaddal jöttek ki. Az alapok maradtak: Sebestyén Balázs vezette a műsort, és kilenc pár küzdött meg egymással. A játék lényege, hogy a versenyzők egy nagy villába költöznek, és az egymás mellett élés konfliktusain túl különböző feladatokban bizonyítják be, hogy mennyire ismerik a másikat. Bizalom, ügyesség, figyelmesség, taktika és szerencse kellett a győzelemhez.

Sebestyén Balázs most szépen visszavághat Stohl Andrásnak Többek között Vasvári Luxus Vivien miatt lehet imádni az RTL Klub Nyerő párosát, neki és Fecsónak a sátor sem büdös, ők viszik majd a hátukon az évadot.

A végén Vasvári Vivienék lettek a befutók, és a Nyerő páros újabb lökést adott a luxusfeleség szekerének. Pozitív csalódás volt a nézőknek, hogy milyen szórakoztatóak Fecsóval. A valóságshow nagyon jól kihasználta a 7 órás műsorsávot, ügyesen verték a TV2-t a 18-49-es korosztályban. Az szintén beigazolódott, hogy a kevesebb néha több, és nem embertelen mennyiségű új műsorra van szükség egy csatornánál, hanem az akár már bevált produkciók színvonalát is elég megtartani. A Nyerő páros pedig  jól válogatta össze a résztvevőket, Gáspár Laciék és Vasvári Vivienék lettek a kedvencek, és kellő számú veszekedést is hozott a második évad. (Jánossy Villő)

A Nyerő páros két évadát az RTL Moston lehet visszanézni.  Stay Here S01 (Netflix)

Rengeteg lakberendezős és építgetős-szépítgetős műsort választhattunk volna Netflixről, végeláthatatlan a lehetőségek száma. Éppen ezért most csak egyet emelünk ki, méghozzá egy olyan házfelújítós műsort, ami Airbnb-knek segít növelni a vendégéjszakákat. Ez lehet, hogy elsőre nem tűnik túl nagy kalandnak, de Amerika olyan pontjaira és lakásaiba juthatunk el, amit nem nagyon ismerhetnénk a Stay Here nélkül.

Az egyik legjobb rész, amikor Palm Springs kertvárosában csöppenünk vissza a 70-es évekbe. Egy igazi pornóbirodalom mását kapjuk lehetetlenül giccses részletekkel. A másik csoda egy seattle-i lakóhajóval történt. Itt nem csak egy külső ráncfelvarráson megyünk keresztül, hanem minden ingatlantulajdonos hasznos tanácsokat kap, hogy hozhatja ki a legjobbat a Airbnb-jéből, hogy kérhet el jogosan több pénzt a látogatóktól. Aki túl gyorsan ledarálja a Stay Here-t, az továbbmehet a csodálatos házbelsőket bemutató Amazing Interiorsre, amiben például bizarr macskaházat  vagy lakássá alakított hangárt is nézhetünk. (Jánossy Villő)

A Stay Here első évadát a Netflixen lehet visszanézni. 

Tesztbeszéd S01 (Spektrum Home)

A Spektrum Home új talkshow-ja azért kerülhetett ide, mert bár nem klasszikus realityről van szó, a Tesztbeszéd ötletgazdája, Lovász László definiálta valóságshow-ként a műsorát éppen a természetessége miatt. És ha már megmagyaráztuk a Tesztbeszéd létjogosultságát a realityk között, akkor mindenképpen a legjobbak között a helye. Vicces és kreatív a koncepció: négy híres vendég üli körbe Dombóvári Istvánt, és minden fordulóban kibeszélik, hogy a kiválasztottról mit gondol a közönség és az asztaltársaság. Olykor kellemetlen vagy személyes témák is előkerülnek, de a meghívottak úgy tűnik, hogy örömmel vitatják meg a véleményüket.

A vendégek a felvétel után a föld felett húsz centivel lépkedve hagyják el a helyszínt, rettenetesen boldogan. Mindenki biztonságban érzi magát a stúdióban, az egész egy jó élmény. Pedig a formátumtól először félnek, ódzkodnak tőle, és nem értik, mi ez. Aztán rájönnek.

? nyilatkozta Lovász a 24.hu-nak adott interjújában.

Van olyan asztal, ahol Sebestyén Balázs beszólásairól és Bochkor Gábor kapuzárási pánikjáról is lehet beszélni Azért arra nem számítottunk, hogy majd a Spektrum Home jön elő egy olyan műsorral, ahol végre megnyílnak az ismert emberek. Ilyen a Tesztbeszéd.

És ez így is van, az első részben például Sebestyén Balázson látszott, hogy örül, hogy meghívták, és szívesen beszél őszintén önmagáról vagy a többiekről. A kritikánkban már megírtuk, hogy a Tesztbeszéd abszolút elférne egy nagyobb csatorna későbbi sávjában is, a Spektrum Home pedig jó úton halad a saját átpozicionálásában. Mind a Tesztbeszéd, mind a más hétköznapokon, hasonló időben jelentkező Helló, tesó!, mind az Elviszlek magammal minőségi műsor, segítségükkel a hagyományos magazinos tartalmakra erősít rá a csatorna a lakberendezés mellett. (Jánossy Villő)

Fotó: Spektrum Home

A Tesztbeszéd sajnos nem elérhető online, de a csatorna gyakran ismétli a részeket. 

Kiemelt kép: RTL Klub

folytatás

Legkedveltebb hírek
Elmaradt a gyors bűnbakkeresés a Fideszben, nyugodtan zajlott a frakcióülés Balatonalmádiban
2019-10-17 13:42:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Cs. Bélát elkapó rendőrök kimondottan fedél nélkülieket kerestek, a férfit bűnö
2019-10-17 13:38:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ha nem hívnak össze rendkívüli csúcsot, megtartja budapesti ünnepi beszédét a miniszterelnök
2019-10-17 13:23:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Új klippel jelentkezett Király Viktor, ami a Bye Bye Baby címet kapta, az énekes pedig négyféle karakter bőrébe bújik bele
2019-10-17 13:03:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Személyautóval ütközött az Újszegedről Békéscsabára közlekedő motorvonat csütörtök délelőtt a Békés megyei Mezőkovácsháza határában, az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t
2019-10-17 13:01:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Hat válogatott már biztosította helyét a labdarúgó Európa-bajnokságon, a többieknek a novemberi záró két fordulóban kell megtenniük ugyanezt
2019-10-17 13:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez