A szex helyett snürlizni és luffantani is lehet

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A szex helyett snürlizni és luffantani is lehet

A Szex és New York tipikusan az a sorozat, amit először szinkronosan szokott meg az ember, 1998-tól 2004-ig nem sok HBO GO volt Magyarországon. Aztán persze angolul egy teljesen új élményt nyújtott Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker, a magyar hangja: Spilák Klára), volt indok, miért kell ezredjére is újranézni, és egytől egyig utálni mindenkit. És itt egy újabb érv: A magyar Szex és New Yorknál furcsábban még senki sem csavarta a szexet, a fordítók lehetetlen szinonimákat és utalásokat használtak, egyáltalán nem álltak meg a dugásnál vagy a kefélésnél. Sőt, még a luffantásnál sem. Az egészből a tüffentésnél volt elég, úgyhogy elejétől a végéig lepörgettük szinkronosan a sorozatot, ahol az ezerféle kufircoláson kívül olyan kifejezések is feltűnnek, mint a

homár csóka, a kúrótúra, a vészfasz (friends with benefits), a kamatykirály, hancúrléc, broki, répafröccs, ÚSZP (Újabb Szörnyű Pasi), Makacs Undi Fix Ficere (MUFF) vagy a csutkapöcs. 

De soha ne felejtsük el Samantha (Kim Cattral, a magyar hangja: Létay Dóra) legendás búcsúját sem a harmadik évadból: ?Húzz haza, öcsi a löttyedt lefetyelőddel!?

A, Á ágyba bújni B baszni becserkészni a lompost bekergetni a gyíkot

Samantha nem volt túl sokszor szerelmes a hat évad alatt, és ha rá is talált az igazira, valami mindig hiányzott. Legelőször törpe farkú Jamest engedte közel magához, de sajnos annyira nem működött a szex, hogy végül Samantha beleordította szegény James képébe, hogy a méretei bizony nem elegendőek számára. Azért Jamest sem kellett félteni, ő azonnal visszavágott, hogy minden nézőpont kérdése: nem ő kicsi centikben mérve, hanem Samantha túl nagy. A páros viszonylag ? Samanthához képest ? sokáig próbálkozott, és a sorozat nimfomán tagja jó edzőként biztatta a pasiját. Az egyik ilyen alkalommal hagyta el a száját egymás után az a két mondat, hogy ?cserkészd be a lompost?, illetve ?kergesd be a gyíkot?, de James nem kergette.

bevinni a Cadillacjét a garázsba birkózni bogarászni Samantha és Smith az utolsó évadban. Fotó: HBO Cs csinálni csinálni egy szendvicset

Bár utóbbinál hármas szexről van szó, mégis egyértelmű az üzenet, úgyhogy idekerült. Samantha ugye egy ideig leszbikus volt, a brazil Mariával éltek együtt, amit a nyers, pc előtti sorozat nem kímélt. Maria temperamentuma és mély érzelmei nem passzoltak Samanthához, és az sem tetszett neki, amikor egy korábbi férfi beszállt volna hozzájuk.

D döngetni

A döngetni használatára egészen sokat kellett várnunk a Szex és New Yorkban, de már az első évadnál felmerült, hogy van ebben a szóban potenciál bőven. Samantha egy hármas szexre ugrott át majdnem a szomszédba Mr. és Mrs. Döngetőhöz, de aztán kiderült, hogy nincs a párral egy korcsoportban, így inkább elhúzta a közös faltól az ágyát. Jó pár évvel később viszont Samantha a magyar fordítás szerint döngetett egy túlbuzgó brókerrel, Chippel, aki a jó szexért cserébe adott befektetési tippeket. A piaci visszaélés hamar kiderült, és pont Samantha bilincselte meg Chipet, mikor az FBI berontott.

döngölni dugni F farkalni felkelteni az alvó dorongot felpróbálni fütykölni H hancúrozni hanyatt dönteni hemperegni hetyegni húzni I izélni J játszani

Carrie életét sok férfi keresztezte, míg végül annál a Mr. Bignél kötött ki, akit az első évadban megismerhettünk. Ott volt például Ray, a jazzőrült, aki kizárólag a lemezeiről volt hajlandó beszélgetni. A jazzen kívül a szex érdekelte, és Carrie is inkább megkérte, hogy ?játsszon rajta?, mielőtt elválnak az útjaik.

Carrie és Big. Fotó: HBO K kamatyolni kefélni közösülni kuki bácsi látogatást tesz nuni néninél

Az egyik legextrémebb kifejezés mindenképpen a fenti mondat, amit ha nem muszáj, meg sem ismételnénk. A használata viszont indokolt, hiszen Samantha éppen egy olyan férfival, Warrennel feküdt le, aki élt-halt gügyögésért. Nem is lett túl hosszú a viszony.

kufircolni kúrni Fotó: HBO L ledönteni lefeküdni (egymással) leigázni locsolni

Charlotte egy rövid flört erejéig kavart a kertésszel, akinél pont indokolt a locsolás párhuzama.

lovagolni luffantani M magáévá tenni megjáratni valakiben egy dákót

Az egyik részben éppen azt boncolgatta a sorozat, hogy ki a társaság kurvája, és szabad-e egyáltalán ilyesmit kijelenti. Ekkor a szűzies Charlotte is megkapta a barátnőjétől Samanthától, hogy ?jó pár dákót megjárattak benne?.

megküldeni megnyergelni megsétáltatni a pimplit megtömni mutykolni Charlotte és Harry az esküvőjükön a hatodik évadban. Fotó: HBO N numera

Steve-nél és Mirandánál (Cynthia Nixon, a magyar hangja: Bertalan Ágnes) használták a fordítók a numerát szexre. Lezavartak egyet.

Ö összebújni P prüntyinteni prüttyögni prütykölni

Az összes p-vel kezdődő szinonimát Samanthának köszönhetjük. Prüttyögött, amikor a házában kiraboltak egy nénit, majd a másik nagy szerelmével, Richarddal prütykölt és prüntyintett.

R rakoncátlankodni

A Szex és New York nagyon fontos mérföldkövet jelentett a 21. századi nőkről alkotott kép formálásában. A legfontosabb üzenete, hogy nem kell mindenkinek ugyanúgy élnie az életét, és attól még, hogy valaki nem a családanyaként találja meg a boldogságot, nem kell sajnálni és megvetni. A másik hangsúlyos részlet, hogy nem huszonéves szereplők mindennapjait követjük, hanem mindenkivel túl a harmincon találkozunk. A négy barátnő közül csak Miranda és Charlotte (Kristin Davis, a magyar hangja: Kéri Kitty) szült vagy fogadott örökbe gyereket, a többiek ? főleg Samantha ? kötöttségek nélkül éltek, de ettől még kényes pont volt számukra is az öregedés. Samantha a menopauza küszöbén nem a lehetséges családját siratta, hanem a fiatalságát, és mikor kiderült, hogy csak elszámolta a menstruációját, vidáman nyugtázta, hogy még ?hány csődőrrel rakoncátlankodhat?.

Miranda és Steve a közös gyerekükkel a hatodik évadban. Fotó: HBO S, Sz snürlizni

Kétség kívül az első évadban hangzott el a legtöbb kicsavart szinonima a szexre, a szinkronnál a kezdeti lelkesedés határtalannak bizonyult, és olyan szavakat adtak a magyar hangok szájába, mint a snürlizés, luffantás, vagy mutykolás. Ott van például az inkább egy bajor táncra vagy kártyajátékra emlékeztető snürlizés, amit Carrie egy barátjára, Mike-ra használt, aki a sajtmániás nőjét nem akarta felvállalni, és csak egy eldugott kínaiba vitte kajálni. Ugyanígy tett Mr. Big is, akivel Carrie-nek az első randin sikerült luffantania. A mutykolást szintén hamar ellőtték a fordítók Miranda romantikus, de kissé lúzer szeretőjénél. Skipper egyszer Carrie-nek panaszkodott, hogy Miranda annyira nem veszi őt emberszámba, hogy csak délután mutykolnak, és még nála sem aludhat.

szeretkezni szeretni (egymást) szexelni Samantha, Carrie és Miranda az első évadban. Fotó: HBO T tekerni töcskölni

Az egyik legjobb a magyar szinkronnál, hogy olyan örök érvényű igazságok születnek, mint az, hogy ?ne pöcsölj, töcskölj!? Samantha biztatta így Carrie-t Jack Bergernél, aki az utolsó előtti előtti pasija volt a végleges Big előtt. A két író kapcsolata nem indult zökkenőmentesen, és szintén Samanthától kapta meg a főhős, hogy a szexről nem érdemes beszélni, csinálni kell! Azaz: ?ne speechelj, spriccelj!?

toszni tüffenteni tűzoltást végezni

Ha valamit kihagytunk volna, kommentben nyugodtan írja meg, és kiegészítjük a listát.

Kiemelt kép: HBO

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lajcsi visszatért! Új műsor, új tartalom, megszokott minőség
2020-02-26 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Alex boldogan meséli el Enikőnek, hogy egy cég megvásárolná egy erdő széli telkét
2020-02-26 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Drágám, add az életed! című, hétköznap esténként jelentkező show adásaiban egy héten keresztül jól ismert párok férfi tagjai versengenek úgy, hogy szívük hölgye dönt sorsukról! A humoros ügyességi, vagy éppen embert próbáló feladatokat az a pasi
2020-02-25 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Pista elment vadászni! Sőt! Nemcsak el, hanem egészen a mindigre… Tudjuk, tudják, Pista volt krumpliorr, a keménykalap csupán kellék, de nélkülözhetetlen
2020-02-25 23:08:11 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tonya bulit szervez Kerwinnek, de Terrára továbbra is haragszik, ezért nem akarja meghívni
2020-02-25 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Melyik csapat kezdi Előnnyel a pénteki csütörtöki Végjátékot? Kiderül szerdán 20
2020-02-25 22:49:52 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez