Nem jutott eszembe a férfit látni a legjobb barátomban

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A legjobb barátomat 14 éves korom óta ismerem, és jóban-rosszban kitartott a barátságunk, egészen talán mostanáig. 26 éves vagyok, és eddig mindkettőnknek volt valakije. Mindketten szabadok lettünk, és talán emiatt is lehet, hogy elkezdtem a férfit látni benne. Egyre többször kapom magam azon elalvás előtt, hogy arra gondolok, milyen jó lenne, ha megölelne és együtt aludnánk, vágyom a csókjára. Ijesztő mindez, hiszen megéltük egymást támogatva a nagy szerelmeket, a családtól való elköltözést, az első munkahelyeket, a diplomáink megszerzését, és álmomban sem hittem volna, hogy valaha úgy fogok rá gondolni, ahogy mostanában. Sosem jutott eszembe a férfit látni benne. Mit tegyek? Elmondjam neki, hogyan érzek, vagy sem? Félek, ha elmondom, akkor elveszítem a barátságunkat.

Az olvasói levelet Karolina küldte nekünk, akinek természetesen álnevet adtunk. A téma ritkán szerepelt az így jártam blogban, a barátságból szerelem témakört kevesen érintik nekünk írt leveleikben.

Mit lehet tenni?

A barátságban két dolog van egyszerre jelen, az intimitás és az elköteleződés, és az különbözteti meg a szerelmi kapcsolattól, hogy a szenvedély nincs jelen. Mivel a baráti kapcsolatok, főleg, amik gyerekkorunktól felnőttkorunkig kísérnek minket, mély bizalmon és elköteleződésen alapulnak ? emiatt is fájnak annyira, ha véget érnek valamilyen probléma miatt. A baráti kapcsolatok hasonlóan indulnak, mint a szerelmi kapcsolatok, azt az embert választjuk barátnak, akivel tudunk beszélgetni, akivel hasonlóan gondolkodunk, hasonló élményeket éltünk meg, hiszen ilyenkor úgy véljük, ha sok a hasonlóság, akkor az érzések is hasonlóak. Egy jó beszélgetés a legjobb barátunkkal akkor is fontos, ha van szerelmünk és kiegyensúlyozott a párkapcsolatunk. A rengeteg hasonló élmény miatt is lehet, hogy időnként megfordul a fejünkben, milyen lenne a barátunkkal szerelmeskedni.

Az, hogy a barátságból szerelem legyen, attól függ, hogy mit érzünk: valaki férfiként vagy nőként is hat ránk, intenzíven, akkor lehet ebből több is.

A kölcsönös szerelemnek feltétele, hogy a másik is azt érezze ? de ha érzi is esetleg, van még egy dolog, amivel számolni kell, a barátság ténye. Hiszen a stabil, érzelmileg biztonságos, már ismert barátságot meg fogja változtatni a szerelem, a szex. Az eddig ismert érzések és biztonságos közeg felborul, mindent megváltoztathat az, hogy a szexualitás mennyire működhet a két barát között: mi lesz, ha az valakinek csalódással jár majd? Komoly döntést igényel igent mondani a szerelemre a legjobb barátok közt ? ami olvasónkban most van, az nem több, mint képzelgés.

A jelenlegi képzelgés, szexuális fantáziálás még nem jelent valódi szenvedélyt, sem azt, hogy ennek valós alapja van, mindez egyelőre csak fantázia. A barátság extrákkal is egy lehetőség lehet, de ilyen kapcsolatokban ugyan megmaradhat a barátságban megismert intimitás és elköteleződés, de a szex nem szerelmen és nem komoly érzelmeken alapul. Ez különbözteti meg a szerelmen alapuló kölcsönös érzelmektől, amitől valóban szép egy párkapcsolat.

Amennyiben valódi szerelem van kibontakozóban, akkor érdemes leülni és őszintén beszélgetni erről, elmondani, hogy vannak olyan pillanatok, amikor átfut a fejünkben, milyen lenne egymással megélni azt a szerelmet, amire vágyunk. Ha a barát nyitott erre, akkor további beszélgetésekkel puhatolózhatunk, és ha valóban tovább akarunk mindketten lépni, rengeteg őszinte beszélgetéssel kezdjük. Elképzelhető, hogy mindketten úgy döntenek, hogy meglépik, és nyitnak a szenvedély felé, ehhez pedig a szexualitás az első lépések egyike. Vannak olyan párkapcsolatok, amikben a szex kevésbé fontos, és inkább az elköteleződés és a lelki társ érzése az erősebb, ezzel is számolni kell. Ettől még nem rossz a párkapcsolat, csak éppen másban erősek.

Ez meg micsoda?

Az így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

folytatás

Legkedveltebb hírek
A rendőrök gondozási kötelezettség elmulasztása miatt folytatnak eljárást a nő ellen
2019-10-23 13:07:45 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Kövér László házelnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren, ezzel kezdetét vette a hivatalos ünnepségsorozat október 23-án
2019-10-23 12:55:31 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Börtönt is kaphat a 75 éves Bernard Condron, mert maszturbált és a péniszét mutogatta szomszédjai előtt ? írta a Metro
2019-10-23 12:21:28 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A rendőrségre 2019. október 21?én érkezett bejelentés arról, hogy egy pápai családi házban egy
2019-10-23 12:12:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Október 22-én Sofia Vergara kiposztolta az alábbi képet:   View this post on Instagram   A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on Oct 21, 2019 at 12:33pm PDT És akkor a világ egy emebrként kiáltott fel pont úgy, mint a Modern család másik színésznője, Sarah Hyland, aki azt kérdezte azonnal a fotó alatti kommentben: MI történik itt? Mert hát miért firkálja össze valaki egy ember arcát egy fotón, ha nem azrét, mert utálja? Vagy ha ennyire utálja, miért nem vágta le egyszerűen a képről? De kiderült, hogy semmi gyűlölet és dráma nincs a háttérben, mindössze annyi történt, hogy Vergara viccelt, a kép közepén ugyanis keresztlánya látható, a másik nő pedig a másik ke
2019-10-23 12:07:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Halloweent egyre többen - főként fiatalok - ünneplik már Magyarországon is
2019-10-23 12:05:35 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez