Rockszámot írt a Queen gitárosa a történelmi űrmisszióhoz

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rockszámot írt a Queen gitárosa a történelmi űrmisszióhoz

A Queen mára legendássá vált gitárosa eredetileg nem a zenei pályán képzelte el az életét: asztrofizikusként tanult az Imperial College-ban. Doktoriját végül 2016-ban vette át, de a zene miatt nem sokat foglalkozott a szakmával – egészen mostanáig. Része lesz ugyanis annak a kutatócsapatnak, amely elemzi a New Horizons által visszaküldött adatokat az Ultima Thuléről, a legtávolabbi aszteroidáról, amit eddig sikerült elérnünk.

Elértük az eddig vizsgált legtávolabbi égitestet 6,5 milliárd kilométerre lévő aszteroidáról lőtt képeket a NASA űrszondája.

May a Johns Hopkins Alkalmazott Fizikai Laboratóriumban jelentette be, hogy dolgozni fog a projekten, és azt is elmondta, hogy nem celebként, hanem kutatóként szeretne jelen lenni benne. A tudományos munka mellett azért a zenével is összekötötte a New Horizons találkozóját az Ultima Thuléval: írt egy dalt a projektről, amit az új év első óráiban tett közzé.

A “New Horizons (Ultima Thule Mix)” egy dögös rockszám arról, hogyan hódít meg az emberiség új távlatokat a világűrben, a hozzá tartozó klip pedig a New Horizons missziójából készült képekből és videókból áll.

Az Ultima Thuléről készült felvételek szerdán érkeznek a Földre, és meg fogják megerősíteni, hogy egy vagy két keringő égitestről van szó. A New Horizons 3540 kilométerre közelítette meg a középkori irodalomban szereplő ?távoli szigetről? elnevezett aszteroidát. Számítások szerint az űrszonda sebessége az Ultima Thuléhoz viszonyítva másodpercenként mintegy 11 kilométer volt.

#UltimaLive was in the front row as Dr #BrianMay, expert on interplanetary dust, stereo imaging enthusiast, & guitarist for Queen, speaks to the press. Later tonight, he will premiere a #NewHorizons song. pic.twitter.com/H5975eo6ko

? Bill Higgins (@MrBeamJockey) 2018. december 31.


A tudósok nem ismerik az égitest pontos méretét, becsléseik szerint százszor kisebb, mint a Plútó törpebolygó, amelynek az átmérője mintegy 2400 kilométer. Az aszteroida körül fagypont alatti a hőmérséklet, így a tudósok feltételezik, hogy megőrizte eredeti állapotát. A Naprendszer e Naptól távoli térségének kutatása azért olyan fontos a tudósok számára, mert itt megmaradtak a 4,5 milliárd évvel ezelőtti állapotok.

Nagy Nikoletta korábbi cikkei Hamarosan elsötétülhet a MessengerItt nézheti meg, milyen színeket használ az InstagramjánKínában már a gyerekeket is megfigyelik
folytatás

Legkedveltebb hírek
136 éve, 1884. július 12-én született Amedeo Modigliani olasz avantgárd festő, szobrász. Jólleh
2020-07-12 10:38:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Hetvenmillió éves óriáshal fosszíliájára bukkantak Argentínában
2020-07-12 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A hétvégén elstartolt a Forma-1-es szezon, sőt bombaként robbant a hír, hogy a Renault visszahozta az autóverseny-sorozat világába a 39 éves, korábban már visszavonult Fernando Alonsót
2020-07-12 09:58:26 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Rotterdami Erasmus, a 16. század humanista mozgalmának meghatározó egyénisége, a keresztény egység u
2020-07-12 09:38:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Aligha akad a magyar történelemben még egy család, amelyet olyan egyértelmű tisztelet övezne, mint a Hunyadiakat
2020-07-12 08:35:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Problémát jelentenek a telefonokra és táblagépekre előre telepített alkalmazások ? figyelmeztet a Kaspersky
2020-07-12 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez