Ne sirass, énekelj engem! – S. Nagy István emlékkoncert

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

S. Nagy István legendás dalszövegíró, akit már életében ?slágergyárosnak? becézett nemcsak a szakma, de az utca embere is, 2019. január 20.-án lenne 85 éves. Halála óta felesége, Csongrádi Kata énekes-színésznő eddig minden évben, Valentin Nap táján koncerttel adózik az emlékének, és ez 2019-ben sem lesz másként.

?A férjem a halála előtt azt kérte tőlem: ?Ne sirass, hanem énekelj engem!? ? árulta el Csongrádi Kata énekes-színésznő. – ?Én ezt tiszteletben tartva azóta minden évben, koncert formájában egy emlékestet hozok létre, amelyen természetesen mindig az ő legszebb dalaiból hangzik el jónéhány. A mostani több szempontból is különleges alkalomnak ígérkezik. Egyfelől jótékonyságra, másfelől díjátadásra fog sor kerülni a koncert folyamán.?

S. Nagy István annak idején feleségének, Csongrádi Katának írta a Millió rózsaszál című slágert, amit nincs ember széles e hazában, aki ne ismerne, ne fújna kívülről. A művész 2019 január 20 án lenne 85 éves: az imént említett híres dalt szerelemből írta, a szerelmének. így a szerelmesek napja előtti napokban megrendezésre kerülő mostani emlékkoncerten nem is lehetne más téma a fókuszban, mint a szerelem!

?ES két évig udvarolt nekem, mielőtt összeházasodtunk. Harmincöt éven át voltunk férj és feleség, ahogy mondani szokták, jóban és rosszban, egészségben és betegségben. Olyanok voltunk mi egymásnak, mint a megtalált világ: amikor fogtuk egymás kezét, amikor egymás szemébe néztünk, olyankor nem hiányzott senki és semmi, megszűnt körülöttünk minden! Ez egy igazi, nagybetűs Szerelem volt ? és van, mert én továbbra is életben tartom S.Nagy István lelkületét, elsősorban a dalain keresztül.?

A népszerű dalszövegíró leginkább azt szerette, ha nemcsak előadóművészek, hanem az utca embere is énekelte a számait, hiszen a gondolatait, érzéseit szerinte csak így tudta tökéletesen átadni nekik. Csongrádi Kata férje utolsó kívánságához híven azóta is együtt dalolja a közönséggel ES legnagyobb slágereit, és ez természetesen a február 9-i emlékkoncerten sem lesz másként.

?A Stúdió 11 zenekar fogja kísérni a fellépő művészeket, akik között nem kevés fiatal tehetség is lesz. ES világéletében imádott új énekeseket felfedezni, számtalan művészt indított el ezen a pályán. Ennek jegyében átadásra kerül majd az S.Nagy István Emlékdíj is, amit olyasvalaki kap majd, aki folyamatosan a repertoárján tartja a férjem emblematikus dalait. Hogy ki ő, egyelőre hadd legyen meglepetés! A másik különlegesség, hogy ez az este jótékonysági jellegű is lesz, mivel a férjem imádott karitatív dolgokban részt venni, ezért a mostani koncertünk bevételéből a gyengén látókat fogjuk segíteni.?- tette hozzá a művésznő.

The post Ne sirass, énekelj engem! – S. Nagy István emlékkoncert appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy hétvége alatt 200 millió dollárnál is többet hozott a világon a remake
2019-05-27 08:43:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
A Tarot az egyik legkülönlegesebb kártya. Rendkívül pontos jövendő mondó, sorselemz&
2019-05-26 18:05:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez