Magyarországra hozzák a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Magyarországra hozzák a fejüknél összenőtt sziámi ikreket

Péntek éjjel Magyarországra repülnek a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek, a kezelésükért Sheikh Hasina miniszterelnök vállalta a felelősséget, írja a United News of Bangladesh.

Rabia és Rukiya agykérgének szétválasztására tavaly egyedül egy magyar orvoscsapat, dr. Csókay András, dr.Pataki Gergely és dr. Hudák István vállalkozott.

Februárban a fő agyi szállítóér-hálózatot választották szét. A rendhagyó operációt endovaszkuláris úton, vagyis a combok fővénájából az érfalon belüli megközelítéssel végezték, és bár kívülről még semmi nem volt észrevehető, az agyuk már külön-külön működött.

Az orvostudományi áttörést jelentő agyi érszakasz-szétválasztás második lépésére augusztus 19-én került sor Bangladesben: újabb eret zártak el, megkönnyítendő a kétéves ikrek, Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását.

A gyerekek most újabb kezeléseken vesznek majd részt hazánkban, nagyjából három-négy hónapot töltenek el majd itt. Ezután hazaviszik őket, ahol átesnek a legfontosabb operáción. Ha minden rendben megy, ezzel végleg elválasztják majd őket egymástól.

Kiemelt kép: Mamunur Rashid/NurPhoto/AFP/Europress

folytatás

Legkedveltebb hírek
A kínai Huawei tavaly októberben dobta piacra a Mate 20 Pro okostelefont, amiről mi is úgy nyilatkoztunk, hogy a legjobb androidos mobil, amihez 2018-ban szerencsénk volt
2019-02-16 05:52:29 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez