Komoly lavinaveszély van Ausztriában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Komoly lavinaveszély van Ausztriában

Komoly lavinaveszélyre figyelmeztetnek Ausztriában, Voralbergben és Tirolban a második legmagasabb fokozatú (4-es) figyelmeztetés van érvényben ? írja az Index a Die Presse nyomán.

A térségben 20-60 cm friss hó esett, a magasabb hegyekben akár 80 cm is. A tiroli Kufsteinben egyes helyeken az erdei sétákat sem ajánlják, és a hatóságok mindenkitől azt kérik, hogy kerülje a nyílt hegyi terepeket.

Salzburgban sem ajánlják senkinek, hogy a sípályákon kívüli területeken tartózkodjon. A tennengaui Sankt Kolomanban még a házak elhagyását sem ajánlják a lakosságnak, keddig az iskolák és óvodák is zárva lesznek. Alsó-Ausztriában és Stájerországban is 3-as és 4-es fokozatú figyelmeztetések vannak érvényben.

Voralbergben lavina sodort el egy 26 éves síelőt ? a férfit társa még ki tudta ásni a hó alól, de a helyszínen életét vesztette. Ők nem a kijelölt sípályán haladtak. Lilienfeld környékén vasárnap délelőtt két túrázót kerestek a hegyi mentők helikopterrel. Liezenben ugyancsak a mentőcsapatoknak kellett kimenteni azt a 12 fős turistacsoportot, akik eltávolították a lavinaveszélyes szakaszt lezáró kordonokat, és tiltott területen haladtak, amikor egy kisebb lavina három autójukat betemette. (Illusztráció: Europress / AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pi
2019-02-24 04:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - A szépség és a pénz a jellem igazi próbája
2019-02-24 03:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez