Meghalt a Hollies alapító tagja, Eric Haydock

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghalt a Hollies alapító tagja, Eric Haydock

Az egyik első világhírű manchesteri zenekar, a Hollies alapító basszusgitárosa, Eric Haydock 1962-től 1966-ig játszott az együttesben, amely a hatvanas évek közepére a legnépszerűbb angol beatzenekarok közé került, majd a következő években világszerte óriási sikereket aratott. Haydock olyannyira alapító tag volt, hogy a többiek visszaemlékezései szerint a Hollies név is neki jutott az eszébe. Ő volt az első angol basszusgitáros, aki hathúros Fenderen játszott.

1966-ban aztán Haydock szóvá tette, hogy a zenekar menedzsmentje jókora összeggel rövidítette meg a zenekart, és tiltakozásul fel is függesztette a tagságát az együttesben, amely ennek ellenére sem állt le, hanem Bernie Calverttel pótolta. Ekkorra ugyanis a Hollies már nagy név volt, slágereik (Just One Look, Here I Go Again, Look Through Any Window, I Can’t Let Go stb.) folyamatosan a brit Top 10-be kerültek, az I’m Alive pedig vezette is a slágerlistát. Ráadásul Haydock távollétében végre sikerült Amerikában is befutni a Bus Stop című dalnak köszönhetően, és végül hiába volt igaza a menedzsmentjükkel folytatott pénzügyi vitában, Haydocknak végleg távoznia kellett, a többiek pedig Calverttel folytatták tovább, és értek el még a korábbiaknál is nagyobb sikereket a hatvanas évek második felében.

Az utódjánál jóval nyersebb, rockosabb stílusban játszó Haydock alapított később egy rhythm & blues zenekart Haydock’s Rockhouse néven, de kevés sikerrel, és végül felhagyott a zenéléssel, és lemezboltot nyitott Manchesterben. Amikor aztán 2010-ben a Holliest beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, Haydock is ott volt a ceremónián, mivel a zenekar 1964 és 1971 közötti összes tagjának járt a megtiszteltetés. A hatvanas évek nagy angol zenekarai közül egyébként jó ideje már a Hollies volt az egyetlen, amelynek még élt az összes tagja a legsikeresebb korszakából: Allan Clarke, Graham Nash, Tony Hicks, Eric Haydock, Bobby Elliott, Bernie Calvert és Terry Sylvester közül Haydock az első, aki már nem él. Halálhírét a Hollies tette közzé a Facebook oldalukon, hozzátéve, hogy a zenész békében, az otthonában halt meg.

Borítófotó: Eric Haydock a Hollies beiktatásán a Rock and Roll Hall of Fame-be (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

folytatás

Legkedveltebb hírek
?Nem győzök bámulni egy norvég tinédzsert meg egy spanyol öregfiút
2020-01-21 12:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Orbán szólította fel az Igazságügyi Minisztériumot, hogy a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig húzzák el a megítélt kártalanítások kifizetését
2020-01-21 12:24:43 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Borzalmas állapotok uralkodtak egy budapesti házhozszállítós pizzériában, be is csukta a Nébih
2020-01-21 12:11:50 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Hétköznapi történések folyamatos feszültségben Harag Anita novelláiban
2020-01-21 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Chema Rodríguez másodedző az MTI-nek nyilatkozva mondta el, mi is a felállás az Európa-bajnokságon minden várakozást felülmúlva az elődöntőért harcban lévő magyar férfi kézilabda-válogatottnál: Gulyás István a szövetségi kapitány, ő a főnök
2020-01-21 11:58:23 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Heteken át üresen állt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kardiológiai osztályán több kórterem is, tudta meg a Magyar Hang
2020-01-21 11:54:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez