Meghalt a Hollies alapító tagja, Eric Haydock

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Meghalt a Hollies alapító tagja, Eric Haydock

Az egyik első világhírű manchesteri zenekar, a Hollies alapító basszusgitárosa, Eric Haydock 1962-től 1966-ig játszott az együttesben, amely a hatvanas évek közepére a legnépszerűbb angol beatzenekarok közé került, majd a következő években világszerte óriási sikereket aratott. Haydock olyannyira alapító tag volt, hogy a többiek visszaemlékezései szerint a Hollies név is neki jutott az eszébe. Ő volt az első angol basszusgitáros, aki hathúros Fenderen játszott.

1966-ban aztán Haydock szóvá tette, hogy a zenekar menedzsmentje jókora összeggel rövidítette meg a zenekart, és tiltakozásul fel is függesztette a tagságát az együttesben, amely ennek ellenére sem állt le, hanem Bernie Calverttel pótolta. Ekkorra ugyanis a Hollies már nagy név volt, slágereik (Just One Look, Here I Go Again, Look Through Any Window, I Can’t Let Go stb.) folyamatosan a brit Top 10-be kerültek, az I’m Alive pedig vezette is a slágerlistát. Ráadásul Haydock távollétében végre sikerült Amerikában is befutni a Bus Stop című dalnak köszönhetően, és végül hiába volt igaza a menedzsmentjükkel folytatott pénzügyi vitában, Haydocknak végleg távoznia kellett, a többiek pedig Calverttel folytatták tovább, és értek el még a korábbiaknál is nagyobb sikereket a hatvanas évek második felében.

Az utódjánál jóval nyersebb, rockosabb stílusban játszó Haydock alapított később egy rhythm & blues zenekart Haydock’s Rockhouse néven, de kevés sikerrel, és végül felhagyott a zenéléssel, és lemezboltot nyitott Manchesterben. Amikor aztán 2010-ben a Holliest beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, Haydock is ott volt a ceremónián, mivel a zenekar 1964 és 1971 közötti összes tagjának járt a megtiszteltetés. A hatvanas évek nagy angol zenekarai közül egyébként jó ideje már a Hollies volt az egyetlen, amelynek még élt az összes tagja a legsikeresebb korszakából: Allan Clarke, Graham Nash, Tony Hicks, Eric Haydock, Bobby Elliott, Bernie Calvert és Terry Sylvester közül Haydock az első, aki már nem él. Halálhírét a Hollies tette közzé a Facebook oldalukon, hozzátéve, hogy a zenész békében, az otthonában halt meg.

Borítófotó: Eric Haydock a Hollies beiktatásán a Rock and Roll Hall of Fame-be (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Rendező: Chris Nahon Szereplők: Jet Li, Tchéky Karyo, Bridget Fonda, Max Ryan, Ric Young
2019-09-18 01:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők ? tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt
2019-09-18 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A játék alapszabályai nem változtak, ám a műsor címe nem véletlen egészült ki az Extrém jelzővel
2019-09-18 00:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Dwayne "The Rock" Johnson, Ludacris
2019-09-18 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A műsorban szakértők - többek között pszichológus, szexológus, szociológus - keresik szinglik számára az ideális partnert különféle tesztek, DNS-vizsgálat és egyéb szempontok alapján
2019-09-17 23:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Fátima rádöbben Graciela titkára. José Armando nyíltan vállalja, hogy már nem áll szándékában e
2019-09-17 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez