A Tesco nemet mondhat a túlóratörvényre

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Tesco Globál Áruházak Zrt. lehet az első multinacionális cég, amely vállalja több mint 16 ezer munkavállalója felé, hogy a következő két évben nem alkalmazza a túlóratörvény által megengedett 400 órás munkaidőkeretet – írja a Magyar Idők.

A cég jogi képviselője hétfőn átvette a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) indítványát, hogy kössenek megállapodást az áruházi munkavállalók egészségvédelméről. Ebben a munkaadó garantálná, hogy 2019-ben és 2020-ban áruházaiban, logisztikai központjaiban nem alkalmazza a 400 órás munkaidőkeretet, az eddigi gyakorlatot követi, a dolgozókkal 250 óra rendkívüli munkaidőn túl önkéntes túlmunkára nem köt megállapodást.

A KDFSZ elnöke, Bubenkó Csaba szerint a Tesco dolgozói már most is túlterheltek, a táppénzen lévő munkavállaló a munkáltatónak sem érdeke. Szerinte egy ilyen megállapodás növelné a cég vonzerejét a nehéz munkaerőpiaci helyzetben.

A Magyar Idők megkeresésére a Tesco közölte, hogy tanulmányozzák a szakszervezeti javaslatot. Hozzátették, a cég a 250 órás túlórakeretet sem használja ki, csak egyes régiókban és munkakörökben. A vállalat a túlórát havonta fizeti ki a dolgozóknak, nem élt a jogszabály által korábban megengedett egyéves elszámolási lehetőséggel. (mti)

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

folytatás

Legkedveltebb hírek
Óriási a csend a hivatalokban, lehet, hogy a kormány tudatosan a lemorzsolódásra játszik
2019-02-20 06:45:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A Figyelő, a Ripost, az Origo és a Lokál is helyreigazítást kell, hogy közöljön
2019-02-20 06:18:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Google főleg az androidos mobiljátékok kapcsán szokott részt venni olyan rendezvényeken, amik videojátékokról szólnak, idén azonban más a helyzet, hiszen a keresőóriás március 19-én saját előadást tart a játékfejlesztők idei nagy seregszemléjén, a san franciscói Game Developers Conference-en
2019-02-20 05:46:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez