Búcsúlevelet írt diákjainak a haldokló tanítónő

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Búcsúlevelet írt diákjainak a haldokló tanítónő

Sue East, a bath-i (Somerset, Anglia) St Andrew’s áltlános iskola tanítónője megrendítő levelet írt tanítványainak.

Az osztályfőnök ? és egyben háromgyerekes anyuka ? miután megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegsége a végső stádiumhoz érkezett, úgy döntött, üzenetben fog elbúcsúzni egykori iskolájától.

A Dorothy House Hospice-ban fekvő pedagógus levele így kezdődik:

Kedves Gyerekek,

Annyira sajnálom, hogy nem lehetek veletek idén karácsonykor. Szeretném tudatni veletek, hogy egy kényelmes szobában pihenek, ahonnan remek a kilátás, nyugodt és békés vagyok.

A betegségem miatt azonban nagyon fáradt vagyok, és úgy érzem, hamarosan meg fogok halni. Ezzel az üzenettel szeretnék elbúcsúzni tőletek, csodálatos teremtményektől.

A tanítónő leírja, hogy imádta a St. Andrewst, amely egy különleges iskola, különleges diákokkal, és hogy sosem gondolta volna, hogy ennyi öröme lesz majd a munkájában. A levélben megköszöni a gyerekeknek, hogy megosztották vele a barátságukat.

Hamarosan eljön az idő, hogy új kalandokra induljak. Egy kép él a fejemben egy kis csónakról, amely majd hazavisz engem az angyalok világába.

Sue East innentől A Hajnalvándor útja című CS Lewis regényre tesz utalásokat (a Narnia krónikáinak ötödik kötete), és elmondja, hogy ahogy Cincz Vitéz, a hősies egér is tette, elbúcsúzik, és innen már egyedül megy tovább a saját csónakjában, amíg el nem jut Aslan országába.

Ideje hazatérnem, hogy Krisztus ítélőszéke elé álljak, meglelni a mennyei békét. Búcsúzom tőletek, kedves St Andrew?s-osok, és sose feledjétek, minden helyzetben ? legyen az bármilyen nehéz is ? rátalálhattok valami varázslatosra.

Szeretettel,

Mrs. East

A tanárok átbeszélték a diákokkal a levél tartalmát (és a szülőknek is írtak minderről). Megköszönték a tanítónő nevében a sok képeslapot és a gyönyörű plédet, amit a gyerekek küldtek neki.

Sue East december 19-én hunyt el, családtagjai körében.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket, a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint viszont a hatályos szabályozás alapján a kitüntetést nem lehet visszavonni
2019-09-18 09:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése jogerős, az ukrán férfi november végéig nem szabadul
2019-09-18 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A korábbi amatőr és profi világbajnok ökölvívó, jelenleg a magyar szövetséget vezető Erdei Zsolt renoméjának finoman szólva sem tett jót, hogy kiderült, a tavalyi, hazai rendezésű ifjúsági világbajnokság után 300 milliós adósság keletkezett
2019-09-18 09:24:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Csak Martalóc Múmiaként emlegetik azt a személyt, aki múlt héten, péntek 13-án rabolt ki egy bankot Texasban, és akit a rendőrség azóta is nagy erőkkel keres ? számolt be róla a CNN
2019-09-18 09:20:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Digitálisan felújítva tér vissza szeptember 19-től országszerte a mozikba Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel
2019-09-18 09:19:17 | Hozzászólások: 0 | hirextra
2019 második negyedévében 4543 üres álláshely volt az oktatásban a KSH szerint
2019-09-18 09:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez