A Facebook szinte mindent tud rólunk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Még akkor is, ha óvatosak vagyunk a megosztással, és tudatában vagyunk az adatvédelmi irányelveknek, a Facebook igen komoly információkhoz jut rólunk. A közösségi oldal pedig a tevékenységünket követve könnyebben ?elad? minket a hirdetőknek.

Amikor létrehozzuk a profilunkat, a Facebook megkérdezi a nevünket, a születési dátumunkat, a telefonszámunkat, az e-mail-címünket. Ezután az összes információ, amit megadunk neki ? az iskolák, jelenlegi és múltbeli foglalkozások, kapcsolati állapotunk, a szülővárosunk, a címünk, a honlapunk és az egyéb közösségi linkjeink ?, mind központi része lesz a Facebook-profilunknak, amit arra használnak, hogy reklámokat adhassanak nekünk. Ezért látunk például pólóajánlatokat a hobbink vagy a munkánk alapján.

A vállalat a honlapján, illetve az applikációján tett lépéseink alapján nagyon sok információt gyűjt be rólunk. Érzékeli, hogy amikor bejelentkezünk, mennyi időt töltünk el online, és honnan jelentkezünk be, ezáltal új helyekre invitálhat minket, és helyeket ajánlhat fel meglátogatásra vagy étkezésre (egyúttal helyi hirdetéseket is kínálhat). A Facebook ismeri a helyünket akkor is, ha nem adtunk neki engedélyt a telefonunkon lévő GPS-hez való hozzáféréshez, mégpedig úgy, hogy követi a telefonok, a számítógépek és az egyéb eszközök IP-címét, amelyekkel felcsatlakozunk a szerverükre.

A közösségimédia-oldal tudja azokat az oldalakat, fiókokat és hashtageket, amelyek a Facebookunkhoz vannak kapcsolva ? sőt nemcsak azokról tud, akikkel kapcsolatban vagyunk, hanem azt is, hogy milyen sűrűn lépünk kapcsolatba az ismerőseinkkel. Ha pedig a barátaink megjelölnek minket bejegyzésekben és fényképeken, az ugyancsak információval szolgál a Facebooknak.

Mindezek mellett a Messenger is kiváló információforrás, hiszen azon keresztül infókat gyűjthet arról, hogy kik beszélnek, milyen gyakran és mennyi ideig, valamint követni tudja a telefon történetét, ha a felhasználó a készülékéről jelentkezik be. Ehhez kapcsolódik a közösségi oldal Portal videócsevegési rendszere, amellyel kapcsolatban a Facebook azt ígéri, hogy nem figyeli vagy rögzíti a beszélgetéseket, mivel azonban az is a Messengert használja, a Facebook tudhatja, hogy kit hívunk, és mennyi ideig tart a beszélgetés.

A Facebooknál azt mondják, hogy nem adják el az adatainkat, viszont eladnak minket a hirdetőknek, akik így könnyebben megtalálják a célcsoportjukat.

Forrás: Axios

Fotó: Lifehacker

The post A Facebook szinte mindent tud rólunk appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A világ többi részéhez hasonlóan Montana is atomtámadás áldozata lesz a Far Cry: New Dawn című részében, amely a sorozat történetében most először jelentkezik posztapokaliptikus témával
2019-02-23 20:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A HMD Global vasárnap mutatja be Barcelonában az idei évre szánt mobiljait, amelyek közül a legizgalmasabb az hátlapon 5 kamerával rendelkező változat lesz
2019-02-23 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A 3Doodler szó szerint varázsceruzaként működik, hiszen 3D-ben is alkothatunk vele
2019-02-23 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az MTA által tervezett kamerarendszernek köszönhetően már nemcsak azokra a meteorokra tudnak "lőni", amelyek a Hold és a Föld között elhaladnak, hanem azoknak a meteoritoknak is a nyomára tudnak bukkanni, amelyek eltalálják a Földet
2019-02-23 17:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Egy apró, mindössze tenyérméretű tengeri állat segíthet felmérni az óceánok műanyagszennyezettségének mértékét ? állítják izraeli kutatók, akik szerint a teremtmény képes kiszűrni az apró részecskéket a vízből és elraktározni azokat a lágyszöveteiben
2019-02-23 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Most egy év annyi felesleges szemetet termelnek, mint 80 darab Jumbo óriásgép tömege együtt
2019-02-23 15:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez