A Facebook szinte mindent tud rólunk

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Még akkor is, ha óvatosak vagyunk a megosztással, és tudatában vagyunk az adatvédelmi irányelveknek, a Facebook igen komoly információkhoz jut rólunk. A közösségi oldal pedig a tevékenységünket követve könnyebben ?elad? minket a hirdetőknek.

Amikor létrehozzuk a profilunkat, a Facebook megkérdezi a nevünket, a születési dátumunkat, a telefonszámunkat, az e-mail-címünket. Ezután az összes információ, amit megadunk neki ? az iskolák, jelenlegi és múltbeli foglalkozások, kapcsolati állapotunk, a szülővárosunk, a címünk, a honlapunk és az egyéb közösségi linkjeink ?, mind központi része lesz a Facebook-profilunknak, amit arra használnak, hogy reklámokat adhassanak nekünk. Ezért látunk például pólóajánlatokat a hobbink vagy a munkánk alapján.

A vállalat a honlapján, illetve az applikációján tett lépéseink alapján nagyon sok információt gyűjt be rólunk. Érzékeli, hogy amikor bejelentkezünk, mennyi időt töltünk el online, és honnan jelentkezünk be, ezáltal új helyekre invitálhat minket, és helyeket ajánlhat fel meglátogatásra vagy étkezésre (egyúttal helyi hirdetéseket is kínálhat). A Facebook ismeri a helyünket akkor is, ha nem adtunk neki engedélyt a telefonunkon lévő GPS-hez való hozzáféréshez, mégpedig úgy, hogy követi a telefonok, a számítógépek és az egyéb eszközök IP-címét, amelyekkel felcsatlakozunk a szerverükre.

A közösségimédia-oldal tudja azokat az oldalakat, fiókokat és hashtageket, amelyek a Facebookunkhoz vannak kapcsolva ? sőt nemcsak azokról tud, akikkel kapcsolatban vagyunk, hanem azt is, hogy milyen sűrűn lépünk kapcsolatba az ismerőseinkkel. Ha pedig a barátaink megjelölnek minket bejegyzésekben és fényképeken, az ugyancsak információval szolgál a Facebooknak.

Mindezek mellett a Messenger is kiváló információforrás, hiszen azon keresztül infókat gyűjthet arról, hogy kik beszélnek, milyen gyakran és mennyi ideig, valamint követni tudja a telefon történetét, ha a felhasználó a készülékéről jelentkezik be. Ehhez kapcsolódik a közösségi oldal Portal videócsevegési rendszere, amellyel kapcsolatban a Facebook azt ígéri, hogy nem figyeli vagy rögzíti a beszélgetéseket, mivel azonban az is a Messengert használja, a Facebook tudhatja, hogy kit hívunk, és mennyi ideig tart a beszélgetés.

A Facebooknál azt mondják, hogy nem adják el az adatainkat, viszont eladnak minket a hirdetőknek, akik így könnyebben megtalálják a célcsoportjukat.

Forrás: Axios

Fotó: Lifehacker

The post A Facebook szinte mindent tud rólunk appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A héten mutatja be a Samsung a Galaxy A51-et, népszerű középkategóriás családjának legújabb darabját
2019-12-10 12:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
December 24-ig látható az a karácsonyfa a Tennessee Akváriumban, amelynek égőit Miguel, egy elektromos angolna világítja meg
2019-12-10 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hamarosan mindenki számára elérhető lehet a Gmail új funkciója, amelynek segítségével egyetlen levélben több e-mailt is tovább lehet küldeni
2019-12-10 11:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A pénzügyi kiberfenyegetéseket a legveszélyesebb fenyegetések közé szokták sorolni, mivel általában közvetlen pénzügyi veszteséget eredményeznek az áldozatok számára
2019-12-10 11:27:55 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A romániai forradalom 30. évfordulóján nyílik kiállítás Temesvár 89 - a magyar segítség címmel szomb
2019-12-10 11:04:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A világ legjobb Apple-elemzőjeként ismert Ming-Chi Kuo szerint 2021-ben már nem lesz Lightning csatlakozó (sem?) az iPhone-okon
2019-12-10 11:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez