Gyárfás Tamás cáfolja Hosszú Katinka pergyőzelmét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Gyárfás Tamás cáfolja Hosszú Katinka pergyőzelmét

Tévesen szaladt körbe a magyar médiában az a hír, miszerint Hosszú Katinkáék pert nyertek volna a FINA ellen Washingtonban.

Hosszú Katinka pert nyert Amerikában Arrafelé gyorsabban őrölnek a malmok. Decemberben indították a pert, amelynek egy hónap után már meg is született az első fokú ítélete.

A Bors a Washington Post egy január 3-án publikált cikkére hivatkozva írta azt, hogy a washingtoni bíróság első fokon Hosszú Katinkának, Tom Shieldsnek és Michael Andrewnak adott igazat abban a perben, amit azért indítottak, mert a FINA eltiltással fenyegette meg azokat az úszókat, akik el rajthoz álltak volna egy másik szervezet, a független International Swimming League (ISL) tavaly decemberi, torinói versenyén. Az eseményt, amelyen Hosszú mellett Cseh László is elindult volna, végül törölték.

Az amerikai portál idézett cikke viszont egy szóval sem említi, hogy ítélethirdetés is történt volna, csak annyit jegyez meg, hogy a bíróság befogadta a peranyagot. Az ügyben megkerestük Gyárfás Tamást, a FINA legfelsőbb döntéshozó szervezetének a tagját, aki lapunknak elmondta: rosszul fordíthatták le a cikket, az ügy még nincsen lezárva.

Az eredeti forrás valószínűleg félreértelmezhetett valamit, január 3-án jelent meg a Washington Postban, hogy nem pert nyert, hanem csak befogadta a bíróság a peranyagot. A FINA-t például még meg sem hallgatták

? mondta Gyárfás a 24.hu-nak.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke amúgy a huszonhét fős büro szavazásán két társával engedélyezte volna, hogy az úszók a pénzdíjas versenyen elindulhassanak, hiszen díjazta azokat az úszókat ? mint Katinka, Adam Peaty, Sarah Sjöström ?, akik a rövid pályás vb-t és a torinói versenyt is vállalták volna.

Kiemelt fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az önfeledt vidámság maskarás ünnepe Máltán is hosszú múltra tekint vissza
2019-02-18 00:10:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ősi csodák Málta történelme legalább nyolcezer évvel ezelőttig nyúlik vissza
2019-02-18 00:00:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
“A máltaiak kalmárszelleműek. Mindenütt megtalálhatók, ahol üzletelni lehet. Dolgos, tak
2019-02-18 00:00:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Dubai több évtizede tartja első helyét a világon mint a gazdagság, a csillogás és a minőség szinonimája
2019-02-18 00:00:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Búvárkodás Abszolút kihagyhatatlan program a Máltára utazóknak ? avagy nem kell Délkelet-Ázsiáig repülni, hogy saját szemünkkel csodáljuk meg a tengeri élővilágot, Málta ugyanis a Földközi-tenger közepén pont tökéletes helyen van a búvárkodáshoz
2019-02-18 00:00:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez