A focivilág egyik legfurcsább edzője kémet küldött a rivális edzésére

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A focivilág egyik legfurcsább edzője kémet küldött a rivális edzésére

Az angol másodosztályban a Leeds United legyőzte 2-0-ra a Frank Lampard menedzselte Derbyt, így biztosan megőrzi első helyét a 27. forduló után is. A találkozó előélete ugyanakkor nagyobb visszhangot kapott,

konkrétan kitört egy kisebb kémbotrány.

A BBC azt írja, hogy egy nappal a mérkőzés előtt hívták ki a rendőröket a Derby edzőpályájához, majd a kerítésnél el is beszélgettek egy férfival, de letartóztatás nem történt. Később kiderült, hogy a hívatlan vendég a Leeds United embere. A mérkőzés előtt kérdezték az esetről a Leedset irányító Marcelo Bielsát:

Igaz, hogy valaki tőlünk ott volt a Derby edzésén és ezért vállalom a felelősséget. Beszéltem Frank Lamparddal, aki szerint nem tartom tiszteletben a fair play szabályait. Én nem így látom, de itt most az a fontos, mit gondol Lambard és a Derby. A klubomnak ehhez semmi közé, én küldtem oda azt az embert. Hogy őszinte legyek, ez nálam bevett szokás azóta, hogy az argentin válogatottal részt vettünk a világbajnoki selejtezőben

– mondta Bielsa, aki 1998 és 2004 között irányította hazája válogatottját, azaz már jó régóta figyeli az ellenfeleket.

A szövetség vizsgálatot indított és a Leeds is elbeszélgetett az edzővel, a klub végül úgy döntött, a továbbiakban is hagyja dolgozni Bielsát úgy, ahogy az argentin szeretné. A klubtulajdonos mindenesetre személyes találkozón kért bocsánatot a Derby Countytól.

Marcelo Bielsa a futballvilág egyik legfurább, egyben legelismertebb edzője, Pep Guardiola például őt tartja példaképének. Nemrég foglalkoztunk vele bővebben is:

Régóta nem nyert semmit, mégis csodát várnak a futball utolsó romantikusától A bizarr történetek egész sorát szállító Marcelo Bielsa a legnagyobb hatású aktív edző, most éppen a Leedsnél. Lehet, hogy végre nyer valamit?

Nyitókép: Athena Pictures/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Alavés nem tudott pontot rabolni a címvédőtől a La Liga 34
2019-04-24 00:15:27 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Új résszel folytatódik a Bezár a bazár! II. évada szerdán 19.10-től a TV2-n!
2019-04-24 00:05:23 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A La Liga 34. fordulójában roppant fontos három pontot szerzett a hazai csapat.
2019-04-23 23:57:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd meg a Pénzt vagy éveket! legújabb részét!
2019-04-23 23:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez