Túladagolást kapott egy drogkereső kutya, amikor megszagolt egy fesztiválozót

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Drogtúladagolás miatt kellett kezelni egy drogkereső rendőrkutyát az amerikai Florida államban, miután megszagolt egy fesztiválra érkező bulizót egy kikötőben ? jelentette a helyi sajtó. A Jake nevű kutyust a túladagolásban szenvedő emberek megmentésére használt, Narcan nevű szerrel kezelték a helyszínen, majd állatorvoshoz szállították, és két nap múlva már újra munkába is állhatott.

A 3 éves golden retriever előző hét szerdán lett rosszul Port Canaveral kikötőjében, amikor Norwegian Epic nevű hajóra felszálló utasokat ellenőrizte partnerével, Scott Stewart rendőrrel.  A több mint 4000 utas szállítására alkalmas óceánjárón az évente megrendezett Holy Ship! elektronikus zenei fesztivált tartották.

Jake akkor lett rosszul, amikor egyik utast, a 33 éves Leslie Bennettet szagolta meg ? mondta el Tod Goodyear rendőrségi szóvivő, a WFTV televíziónak.

Gondok voltak az egyensúlyával, és valamiféle rohamot kapott

? közölte Goodyear. Az ebnek ekkor kapta meg elővigyázatosságból a Narcant, amit a hajó személyzetének egyik tagja adott a rendőröknek ? mondta el Robert J. MacLean rendőrbíró a WKMG televíziónak.

Jake azóta már jobban van, és pénteken már újra munkába is állhatott. A róla készült videón látni, hogy boldogan és energikusan labdázik. 

K9 JAKE?S BACK ON THE BEAT: @BrevardSheriff's K9 Deputy Jake is back on duty at Port Canaveral, playing with his handler, Deputy Scott Stewart, and showing no ill effects from a severe reaction that the 3-year-old golden retriever suffered from finding drugs on a passenger. pic.twitter.com/5cdFHlNlEp

— Port Canaveral (@PortCanaveral) January 11, 2019

Miután a rendőrök átkutatták Bennettet, a férfinál amfetamint, extasy-t valamint több vényköteles gyógyszert találtak. A férfit őrizetbe vették, és kábítószerrel való visszaélés vádjával indítottak eljárást ellene.

Vérdíj a kolumbiai drogkereső kutya fejére Sombra bűne, hogy kiszimatolt öt tonna kokaint. 

A helyi sajtóban megjelent hírek szerit több mint egy tucat embert vettek őrizetbe drogbirtoklás miatt a Holy Ship! fesztiválra igyekvő emberek közül. Tavaly nagyjából húsz ember bukott le kábítószerrel a fesztiválon.

A kiemelt képen Jake. Fotó: US Coast Guard Station Port Canaveral

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az önfeledt vidámság maskarás ünnepe Máltán is hosszú múltra tekint vissza
2019-02-18 00:10:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ősi csodák Málta történelme legalább nyolcezer évvel ezelőttig nyúlik vissza
2019-02-18 00:00:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
“A máltaiak kalmárszelleműek. Mindenütt megtalálhatók, ahol üzletelni lehet. Dolgos, tak
2019-02-18 00:00:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Dubai több évtizede tartja első helyét a világon mint a gazdagság, a csillogás és a minőség szinonimája
2019-02-18 00:00:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Búvárkodás Abszolút kihagyhatatlan program a Máltára utazóknak ? avagy nem kell Délkelet-Ázsiáig repülni, hogy saját szemünkkel csodáljuk meg a tengeri élővilágot, Málta ugyanis a Földközi-tenger közepén pont tökéletes helyen van a búvárkodáshoz
2019-02-18 00:00:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez