Rasszista kijelentései miatt kizártak a kongresszusi bizottságokból egy republikánus képviselőt

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Rasszista kijelentései miatt kizártak a kongresszusi bizottságokból egy republikánus képviselőt

Rasszista jellegű kijelentései miatt kizárták valamennyi kongresszusi megbízatás lehetőségéből Steve King iowai republikánus képviselőt ? jelentette be helyi idő szerint hétfőn este Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus frakciójának vezetője.

King a New York Timesnak a napokban a bevándorlásról adott interjújában a többi között arról beszélt, hogy támogatja azokat a bevándorlókat, akik jogszerűen érkeznek az országba és teljes mértékben asszimilálódnak, mert ami szerinte minden másnál többet számít, az az amerikai kultúra, amely az Európából érkező fehérek értékrendjén alapszik. Az iowai képviselő aztán úgy fogalmazott:

Fehér nacionalizmus, fehér felsőbbrendűség, nyugati civilizáció – vajon mitől váltak sértővé ezek a kifejezések? Miért ültem én az iskolában, ahol történelmünk és civilizációnk érdemeiről tanítottak nekünk?

Az interjú megjelenése után aztán King visszakozott és azt mondta, hogy ?a fehér nacionalizmust és a fehér felsőbbrendűséget nem helyesli? és visszautasítja ?ezeket az ördögi ideológiákat?, de ezzel együtt védelmébe vette a nyugati civilizáció értékeinek támogatását.

Az interjúban tett kijelentéseit a kongresszus demokrata párti és republikánus tagjai egyaránt elítélték.

Ez nem az az Amerika, amelyet én ismerek, és amely Lincoln pártját jellemzi,

mondta egy televíziós interjúban Kevin McCarthy.

Mitt Romney újonnan megválasztott szenátor Steve King kongresszusi távozását követelte, Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője pedig közleményben adott hangot felháborodásának, leszögezve:

a Republikánus Pártban, a kongresszusban vagy az országban nincs helye a faji felsőbbrendűség egyetlen ideológiájának sem.

A szenátusi frakcióvezető hozzátette: ha King nem érti, hogy mi a baj a ?fehér felsőbbrendűség? kifejezéssel, akkor más munkát kellene keresnie.

A hétfő esti döntés után Steve King újabb közleményt adott ki, amelyben bírálta pártját, és azt hangoztatta, hogy ?ez egy politikai döntés, amely nem vesz tudomást az igazságról?. Hozzátette azt is, hogy mondatait a New York Times kiragadta a szövegkörnyezetükből, kifogásolt gondolata csak a nyugati civilizáció kifejezésre vonatkozott, a másik kettőre nem. Kiemelte, hogy a következő két esztendőben továbbra is rá fog mutatni az igazságra, és az iowaiak érdekeinek szolgálatában dolgozik tovább.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/ALEX WONG/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az önfeledt vidámság maskarás ünnepe Máltán is hosszú múltra tekint vissza
2019-02-18 00:10:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ősi csodák Málta történelme legalább nyolcezer évvel ezelőttig nyúlik vissza
2019-02-18 00:00:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
“A máltaiak kalmárszelleműek. Mindenütt megtalálhatók, ahol üzletelni lehet. Dolgos, tak
2019-02-18 00:00:40 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Dubai több évtizede tartja első helyét a világon mint a gazdagság, a csillogás és a minőség szinonimája
2019-02-18 00:00:31 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Búvárkodás Abszolút kihagyhatatlan program a Máltára utazóknak ? avagy nem kell Délkelet-Ázsiáig repülni, hogy saját szemünkkel csodáljuk meg a tengeri élővilágot, Málta ugyanis a Földközi-tenger közepén pont tökéletes helyen van a búvárkodáshoz
2019-02-18 00:00:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez