A többség szerint az nem válasz, hogy "nem foglalkozom üzleti ügyekkel"

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A többség szerint az nem válasz, hogy  "nem foglalkozom üzleti ügyekkel"
Egy friss felmérés szerint a választók kétharmada nem ért egyet azzal, ahogy a miniszterelnök a környezete meggazdagodását firtató kérdésekre reagált. Még a fideszesek is megosztottak az ügyben.A múlt csütörtöki Kormányinfón az újságírók többek között arról is kérdezték Orbán Viktort, van-e abban szerepe, hogy mostanra milliárdos lett a veje, Tiborcz István, az apja, Orbán Győző, a szomszédja, Mészáros Lőrinc, valamint több régi barátja is. A miniszterelnök erre, és más vagyonosodást vagy esetleges korrupciót firtató felvetésekre is úgy válaszolt, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, ehhez tartja magát. A Ténygyár egyebek mellett ennek a reakciónak a fogadtatását is vizsgálta a Kormányinfóval kapcsolatban végzett gyorskutatásában, amelynek eredményeit a 24.hu ismertette.

Eszerint az összes válaszadó 49%-a egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a kormányfő ezt válaszolta, és további 17% "inkább nem ért egyet", azaz összesen 66% utasítja el Orbán Viktor "menekülőútját". A válasszal 21% értett egyet, míg 13% nem formált véleményt. Az nem meglepő, hogy a magukat ellenzékinek vallók az elutasítóbbak: körükben 93% nem fogadja el a miniszterelnök válaszát. És nem aratott osztatlan sikert Orbán a saját táborában sem, összesen 39%-nyi kormánypárti szavazó ugyanis szintén elégedetlen volt azzal, hogy így hárította el a kínos kérdést - igaz, 53%-uk számára rendben volt a reakciója.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez