Hiánypótló funkció érkezett az Instagramra

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Mostantól lehetőségünk van egyszerre több fiókra megosztani ugyanazt a tartalmat, ám ez kizárólag egy bizonyos rétegnek lesz hasznos. A többiek inkább egy úgynevezett regramfunkciót szeretnének látni az alkalmazásban.

Az Instagram legújabb frissítésével kedveskedett azoknak, akik egynél több fiókot üzemeltetnek, és eddig ugyanazt a képet vagy videót többször kellett megosztaniuk. Az újítással a felhasználóknak lehetőségük van egyszerre több hírfolyamra posztolni az adott tartalmat. Ehhez mindössze a posztolás utolsó lépéseként csúszkák segítségével kell kiválasztani, melyik fiókukra szeretnék megosztani a képet vagy a videót.

Sokan azonban egy klasszikus értelemben vett regramlehetőséget szeretnének. A regram, azaz mások posztjainak újbóli megosztása úgy, hogy az eredeti szerző is meg van jelölve, egy már régóta várt funkció az instagramozók között. Természetesen elérhető harmadik fél által kínált alkalmazás, amely képes regramolni mások posztját, ám jó lenne ezt a lehetőséget végre az Instagram felületébe is integrálni. Ennek az esélyei jelenleg nem túl jók. Az Instagram többször is kijelentette, hogy nem támogatja a mások által kreált posztok többszörösítését. Szerintük az így megosztott tartalmaknak az eredetisége sokak számára megtévesztő lehet.

A TechCrunch megjegyezte, hogy az elkövetkező időszakban egyre több ilyen ?egyszerűsítő? funkciót várhatunk az Instagramtól. A jelenlegi, megosztást gyorsító funkció egyelőre csak az iOS-felhasználóknak érhető el. De már tudható, hogy az Instagram tesztel olyan újításokat is, amelyek pedig kizárólag androidosoknak lesz hasznos. Ilyen például a Google Képek integrálása egy shortcut, vagyis gyors elérés gombbal az Instagram felületébe.

Az újítás szakértők szerint bár hasznos és kényelmes, ugyanakkor nagyban ront az Instagram ?eredetiségmércéjén?. Hiszen ugyanannak a posztnak a többszöri megosztása különböző hírfolyamokra sok esetben értelmetlennek bizonyul. Az eltérő fiókok lényege éppen az lenne, hogy azokra más tartalmakat gyártsunk, ezzel növelve a profiljaink egyediségét és értékét. A gyakorlatban viszont elég kevés olyan tartalom létezhet, amelyet egyszerre meg tudunk osztani személyes, állatos vagy marketing- és üzleti célokra fenntartott fiókjainkra is.

Forrás: TechCrunch

Fotó: TechCrunch

The post Hiánypótló funkció érkezett az Instagramra appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung összehajtható mobiljáról és a műhúsról is hallhat egy beszélgetést az Őrültech című podcast legújabb részében
2019-04-23 20:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A világhírű tudós több, igen különös feltételt támasztott első feleségének, ahogy házasságuk a végéhez közeledett
2019-04-23 20:07:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Minden összeszerelt Galaxy Foldot ellenőrizni fog a Samsung, hogy kiderítsék, mi baja a telefonnak, ezért az újságíróknak kiküldött tesztpéldányokat is visszakérik
2019-04-23 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nagyon úgy tűnik, hogy a Mars belsejéből eredő mozgást észlelt a bolygó felszínén dolgozó InSight űrszonda
2019-04-23 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Eddig is szigorú keretek között jelenhettek meg videojátékok a kínai piacon, ám a jövőben még durvább szabályok lépnek életbe
2019-04-23 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Már a szabadban is tudnak sétálni korábban otthonukhoz kötött Parkinson-kóros páciensek kanadai kutatók egy új kezelésének köszönhetően
2019-04-23 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez