Hiánypótló funkció érkezett az Instagramra

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Mostantól lehetőségünk van egyszerre több fiókra megosztani ugyanazt a tartalmat, ám ez kizárólag egy bizonyos rétegnek lesz hasznos. A többiek inkább egy úgynevezett regramfunkciót szeretnének látni az alkalmazásban.

Az Instagram legújabb frissítésével kedveskedett azoknak, akik egynél több fiókot üzemeltetnek, és eddig ugyanazt a képet vagy videót többször kellett megosztaniuk. Az újítással a felhasználóknak lehetőségük van egyszerre több hírfolyamra posztolni az adott tartalmat. Ehhez mindössze a posztolás utolsó lépéseként csúszkák segítségével kell kiválasztani, melyik fiókukra szeretnék megosztani a képet vagy a videót.

Sokan azonban egy klasszikus értelemben vett regramlehetőséget szeretnének. A regram, azaz mások posztjainak újbóli megosztása úgy, hogy az eredeti szerző is meg van jelölve, egy már régóta várt funkció az instagramozók között. Természetesen elérhető harmadik fél által kínált alkalmazás, amely képes regramolni mások posztját, ám jó lenne ezt a lehetőséget végre az Instagram felületébe is integrálni. Ennek az esélyei jelenleg nem túl jók. Az Instagram többször is kijelentette, hogy nem támogatja a mások által kreált posztok többszörösítését. Szerintük az így megosztott tartalmaknak az eredetisége sokak számára megtévesztő lehet.

A TechCrunch megjegyezte, hogy az elkövetkező időszakban egyre több ilyen ?egyszerűsítő? funkciót várhatunk az Instagramtól. A jelenlegi, megosztást gyorsító funkció egyelőre csak az iOS-felhasználóknak érhető el. De már tudható, hogy az Instagram tesztel olyan újításokat is, amelyek pedig kizárólag androidosoknak lesz hasznos. Ilyen például a Google Képek integrálása egy shortcut, vagyis gyors elérés gombbal az Instagram felületébe.

Az újítás szakértők szerint bár hasznos és kényelmes, ugyanakkor nagyban ront az Instagram ?eredetiségmércéjén?. Hiszen ugyanannak a posztnak a többszöri megosztása különböző hírfolyamokra sok esetben értelmetlennek bizonyul. Az eltérő fiókok lényege éppen az lenne, hogy azokra más tartalmakat gyártsunk, ezzel növelve a profiljaink egyediségét és értékét. A gyakorlatban viszont elég kevés olyan tartalom létezhet, amelyet egyszerre meg tudunk osztani személyes, állatos vagy marketing- és üzleti célokra fenntartott fiókjainkra is.

Forrás: TechCrunch

Fotó: TechCrunch

The post Hiánypótló funkció érkezett az Instagramra appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Hasbro által készülő Lie Detector Game büntetni is fog, ha valaki nem mond igazat
2019-02-15 21:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kialakult a Csendes-óceán térségében az egész világ időjárását befolyásoló El Ni?o jelenség, amely azonban idén gyenge és rövid időtartamú lesz
2019-02-15 20:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az e-cigarettázásnak súlyosabb egészségügyi konzekvenciái lehetnek, mint az korábban gondolták ? állítják amerikai kutatók, akik szerint az e-cigarettázás rákkal kapcsolatba hozható genetikai változásokat indíthat el
2019-02-15 19:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A legfanatikusabb gyűjtők akár komoly összegeket is hajlandók kifizetni egy-egy ritkaságért
2019-02-15 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hand Solo, vagyis a 19 esztendős David Aguilar évek óta fejleszt működő robotkarokat, melyeket rendszerint be is mutat YouTube-csatornáján
2019-02-15 18:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amerikai kutatók közelebb kerültek annak a rejtélynek a megfejtéséhez, hogy miként védi a szívet egy jó éjszakai alvás
2019-02-15 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez