Reagált a Huawei alapítója a kémkedésről szóló vádakra

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Reagált a Huawei alapítója a kémkedésről szóló vádakra

Visszautasította a Huawei ellen kémkedés elősegítése miatt felhozott vádakat Zsen Cseng-fej (Ren Zhengfei), a cég alapítója – írja az MTI. A Reuters hírügynökség Financial Times lap beszámolóját idéző jelentése szerint a nyilvános szereplést rendszerint kerülő, visszavonultan élő Cseng-fej újságírók előtt Sencsenben kijelentette:

A Huawei soha egyetlen kormánytól sem kapott megkeresést információk átadására”.

A Kínai Kommunista Párthoz fűződő kapcsolataira vonatkozó kérdésre elmondta, hogy ?szeretem a hazámat és támogatom a Kommunista Pártot, de soha nem okoznék kárt egyetlen más országnak sem”.

A Huawei Technologies a világ legnagyobb mobil hálózati berendezés gyártója. Az utóbbi időkben az Egyesült Államok kezdeményezésére számos ország zárta ki az ötödik generációs mobil távközlési tenderekből arra hivatkozva, hogy berendezései lehetőséget adnak kémkedésre a kínai hatóságoknak.

A cég alapítója a sajtótájékoztatón leszögezte: ?nincs olyan törvény Kínában amely a hatóságok számára titkos funkciók beépítésére kötelezné a vállalatokat”, és hozzátette, hogy ?nem is merültek fel ilyen jellegű biztonsági problémák a céggel kapcsolatban”.

Ren Zhengfei, a Huawei Technologies elnöke és alapítója – Fotó: AFP

Az 5G hálózati tenderekből való kizárásról szólva pedig elmondta, hogy ?sosem volt ez másként, sosem lehetett egyszerre mindenkivel együttműködni. Most is azokra fogjuk összpontosítani figyelmünket, akik szívesen dolgoznak velünk. így is már harminc 5G hálózati fejlesztési szerződésünk van világszerte.”

A korábban a kínai néphadseregben mérnökként szolgáló Zsen Cseng-fej által 1987-ben alapított Huawei Technologies határozottan visszautasít minden olyan vádat, miszerint a Kínai Kommunista Párt ellenőrzése alatt állna, vagy akár hírszerzési szempontok figyelembevételével tervezné berendezéseit.

Ahogy Zsen Cseng-fej elmondta: a Huawei teljes egészében és kizárólag az alkalmazottak tulajdonában van. Nincs a tulajdonosok között senki, aki ne lenne, vagy korábban ne lett volna a cég alkalmazottja. Ő maga a részvények 1,14 százalékával rendelkezik.

Kirúgta a Huawei a lengyel férfit, akit kémkedéssel vádoltak Egyre többször kerül elő a kémkedés vádja a Huaweiel szemben. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Hatalmas tisztogatást végez a GoogleVan egy rossz hírünk, ha Windows 7-et használValami nagy baj van a The Pirate Bay torrentoldallal
folytatás

Legkedveltebb hírek
Külföldi utazások alkalmával könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk tájékozódás közben
2019-11-14 11:00:25 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Az idei Merkúr-vándorlást is videóra vette a NASA
2019-11-14 10:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Hatodik alkalommal hirdet black friday promóciót az eMAG: a cégnél idén november 22-re esik a karácsonyi bevásárlások kezdetét is jelző, az év legnagyobb árkedvezményeit felvonultató esemény
2019-11-14 10:22:38 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Egyelőre nem tűnik széles körű problémának, de azért nem árt figyelni, hogy miként hat az akkumulátoros üzemidőre a legújabb iOS-frissítés
2019-11-14 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Jimmy Wales, a Wikipédia nevű internetes lexikon társalapítója hosszú hónapok tervezgetése után megindította a Facebook és a Twitter riválisának szánt internetes közösségi portálját – írja az MTI
2019-11-14 09:48:38 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
179 éve, 1840. november 14-én született Claude Monet francia festő, a francia impresszionisták
2019-11-14 08:32:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez