Legalább 15 halottja van Nairobiban egy terrortámadásnak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Szerda hajnalban is robbantottak és lőttek a kenyai főváros központjában lévő DusitD2 épületegyüttesnél, amelyet előző nap kora délután terrortámadás ért – jelentették hírügynökségek a helyszínről.

A hírügynökségi jelentésekkel ellentéten a kenyai belügyminisztérium viszont az állította, hogy a szállodából, éttermekből, üzletekből, irodaházakból álló komplexum minden épületét ?megtisztították” a támadóktól, akik feltehetőleg az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet emberei voltak.

Az al-Shabaab már kedden magára vállalta a terrorakciót.

A minisztérium szerint ?már senki nincs veszélyben” a terroristák miatt, minden polgári személyt evakuáltak, azokat is, akikről késő este még azt lehetett tudni, hogy bennrekedtek valamelyik épületben, illetve, hogy túszul ejtették őket a támadók.

Egy meg nem nevezett rendőrségi forrás megerősítette az AFP hírügynökségnek a helyi média korábbi értesülését, miszerint 15 halálos áldozata van a támadásnak, köztük külföldiek. A helyi média úgy értesült, hogy a halottak között 11 kenyai, egy amerikai és egy brit van, két áldozatot pedig egyelőre nem tudtak azonosítani, mert nem volt náluk semmilyen igazolvány.

Az amerikai külügyminisztérium megerősítette, hogy egy amerikai állampolgár is az áldozatok között van.

Egy másik meg nem nevezett rendőrségi forrás azt mondta az AFP-nek, hogy a biztonsági erők akciója a terroristák ellen még tart. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy még mindig vannak polgári személyek, akik bennrekedtek bizonyos épületrészekben. Egy mentőorvos azt mondta a tudósítónak: két csoportról van szó, és egyes tagjaik mobiltelefonon orvosi segítséget kértek.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy hányan voltak kezdetben a támadók, de az egyik kenyai tévé felvételein négy fegyveres látszik.

A terrorelhárító rendőrség egyik tisztje, Mawira Mungania a dpa hírügynökségnek azt mondta: a terroristák célpontja egy konferencia volt a szállodában, amelyen amerikaiak is részt vesznek, de az esemény helyszínét az utolsó pillanatban megváltoztatták a szervezők. A támadók nem tudtak bejutni a szállodába, ezért a mellette lévő épületet rohanták meg – tette hozzá a tiszt.

A DusitD2 épületegyüttes nincs messze a Westgate bevásárlóközponttól, ahol 2013-ban egy merényletben 67 ember vesztette életét. Azt a támadást is az al-Shabaab követte el. Az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló szervezet nagy területeket tart ellenőrzése alatt Szomália déli és középső részén. Kenyában gyakran követnek el terrorcselekményeket, főleg mióta a nairobi vezetés katonákkal támogatja a dzsihadisták elleni küzdelmet Szomáliában. (MTI)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Emily Blunt és férje, John Krasinski is részt vett a Writers Guild’s Awards-on, ami a forgatókönyvírók szakszerveztének díjátadója, utóbbit jelölték ugyanis legjobb eredeti forgatókönyvkategóriában a Hang nélkülért, aminek társfőszereplője fe
2019-02-18 21:59:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Khloe Kardashian hatalmas körmeiről posztolt fotót az Instagramon, a kommentelőit pedig nem hagyta nyugodtan az égető kérdés, hogy hogyan cserél pelenkát akkora körmökkel?   A bejegyzés megtekintése az Instagramon   Khloé (@khloekardashian) által megosztott bejegyzés, Febr 16
2019-02-18 21:39:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
De vajon ki lehet az?
2019-02-18 21:32:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az Exatlon Hungary legújabb adásában a Villáért folyt a harc
2019-02-18 21:28:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az Exatlon Hungary 36. adásában két-két új versenyzővel bővült a Kihívók és a Bajnokok csa
2019-02-18 21:28:41 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tények Röviden ...
2019-02-18 21:26:03 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez