A YouTube-nak nagyon elege lett a hülyeségből

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A YouTube számos változtatást jelentett be a közösségi irányelveiben, többek közt azt is, hogy a jövőben szigorúbban fogják elbírálni és tiltani a különféle veszélyes kihívásokat, tréfákat ábrázoló tartalmakat. Ilyen például a mosókapszulák szétrágására buzdító Tide Pod, vagy a saját testünk felgyújtására bátorító Fire challenge (kihívás), amik rosszabb esetben akár halállal is végződhetnek, vagy legalábbis komoly sérüléseket okozhatnak. ?Ezeknek nincs helye a YouTube-on?- írják az üzemeltetők.

Ugyan pontosan nem nevezték meg a mostanában trendi ?Bird Box? kihívást, minden bizonnyal ez az a pont, amikor már úgy érzik a videomegosztó tulajdonosai, hogy elég volt az idiótaságból. A Netflix azonos című filmje (Madarak a dobozban) által inspirált challenge lényege, hogy bekötött szemmel kell különféle tevékenységeket végezni, és mondani sem kell, hogy ez mennyire veszélyes. Egy 17 éves lány a napokban próbált meg így autót vezetni, majd balesetet szenvedett, miután belehajtott egy másik járműbe. A Netflix egyébként külön felhívta a rajongók figyelmét, hogy senki ne próbálja ki a filmben látott feladatokat.

Sandra Bullockot utánozta a bekötött szemmel vezető, majd autóbalesetet szenvedő tini A színésznő a Madarak a dobozban című filmje kapcsán indult el a veszélyes kihívás.

A YouTube nemcsak a testi, de lelki egészséget is komolyabban próbálja védeni, azokat a videókat is eltávolítják, amik a gyerekeket traumatizálhatják, érzelmi stresszt idézhetnek elő. A szakszerűség érdekében pszichológusokkal együtt állították fel a vezérelveket, hogy meghatározhassák, milyen típusú tréfák lépik át a határt.

Ez a probléma 2017-ben került középpontba, miután a DaddyOFive YouTube-csatornát működtető apuka, Mike Martin és felesége rendszeresen olyan videókat készítettek, amikben gusztustalan viccekkel alázzál meg a család legfiatalabb fiát, Cody-t. Többek közt azzal is viccelődtek, hogy örökbe fogadták, vagy hogy szétverték kalapáccsal a konzolját, egy másik videóban az apa pedig tiszta erőből nekilökte őt a szekrénynek.

A YouTube új szabályai azonnal érvénybe léptek, de az üzemeltetők adnak két hónap türelmi időt, ez idő alatt még nem kapnak megrovást a sértő tartalmak készítői.

Megalázták, szívatták saját gyereküket a YouTube-nézettségért Az igazságszolgáltatás igazságot szolgáltatott. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Beköti magát a Nike új cipőjeHatalmas tisztogatást végez a GoogleReagált a Huawei alapítója a kémkedésről szóló vádakra
folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Victoria hétköznap délutánonként a TV2-n!
2019-10-19 17:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Valencia begyakorolt helyzeténél csak a befejezés hiányzott a gólhoz
2019-10-19 16:54:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy a XVI
2019-10-19 16:32:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Rendező: Sean McNamara Szereplők: Bobby Coleman, Penelope Ann Miller, Kim Coates, Joaquim
2019-10-19 16:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez