Cseh uralom Kassán

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A kassal lapok cenzúra nélkül jelennek meg, de a fővárosi és a meg nem szállott területekről való magyar lapokat nem engedik be KassáraAmint jelentettük, a cseh-szlovák kormány dr. Mnttnyanszki Vladimírt nevezte ki Kassa főispánjává és polgármesterévé. Mnttnyanszki erőhatalomra való hivatkozással, átvette Molnár Miklós elvtárs kormánybiztos hivatalát.
Ilyenformán a magyar kormánybiztos-főispán működése megszűnt Kassáról hozzánk érkezett jelentés szerint a megszállás óta rend van a városban. A munkanélküliség erősem növekedik. A lakosság lisztellátása január 26-ig van biztosítva. A cukor elfogyott, egyéb élelmiszerekben is hiány mutatkozik. A cseh-szlovák parancsnokság elrendelte, hogy mindazok, akik nem cseh állampolgárok vagy nem a megszállott területen illetékesek, január 31-ig hagyják el Kassát.
A kassal lapok cenzúra nélkül jelennek meg, a fővárosi és a meg nem szállott területekről való magyar lapokat nem engedik be Kassára.
A vasúti forgalom korlátozott. A városi villamosvasút és világítás még üzemben van. A szénhiány nagy. A Kassára érkezett hírek szerint dr. Srobar a legközelebbi napokban odaérkezik.
Népszava 1919. január 15.
folytatás