A WhatsApp ujjlenyomattal védi az üzeneteinket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A csetalkalmazás legújabb frissítésével már nemcsak a kíváncsiskodók elől rejthetjük el az üzeneteinket, de még az alkalmazásban tárolt adatainkat is nagyobb biztonságban tudhatjuk.

A WhatsApp ezzel a közelgő újítással beáll azon alkalmazások sorába, amelyek szintén az okostelefonok ujjlenyomat-olvasóját kihasználva, már biometrikusan is védik az adatainkat. Ez azt jelenti, hogy akik szeretnének élni a lehetőséggel, a biztonsági beállításban kiválaszthatják az alkalmazás ujjlenyomattal való védelmét. Ezután már kizárólag az lesz képes megnyitni azt, aki beszkennelt ujjlenyomattal rendelkezik. Alternatív beléptetési módokat is beállíthatunk arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva az alkalmazás nem ismerné fel az ujjlenyomatunkat.
Az egyelőre még nem világos, hogy a jelenleg még alfa-fázisban lévő funkció mikor és melyik platformokra lesz elérhető. Egyes források szerint első körben kizárólag Androidra érkezik a frissítés, azon belül is csak azoknak, akiknek a Marshmallow (vagy újabb) szoftver van telepítve a telefonjukon. Ugyanakkor sokan említik az Apple telefonjait is, így elképzelhető, hogy iOS-re is elérhető lesz az újítás.
A WhatsApp a Viber mellett az egyik legnépszerűbb azonnaliüzenet-küldő a világon. Mindkettő jelenleg több mint 1 milliárd aktív havi felhasználóval rendelkezik, így nem meglepő, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak az adataink biztonságos tárolására is. Érdekes módon a két alkalmazás egészen jól megfér egymás mellett a piacon. Amíg a WhatsAppot inkább Amerikában és az Egyesült Királyságban használják, addig a Viber túlnyomó részben az európai és ázsiai piacot szerezte meg magának.
A kérdés már csak annyi, hogy ezzel az extra védelemmel valóban érdemben tudjuk-e növelni adataink biztonságát, vagy ez is csak egy újabb mézesmadzag, amit a Facebook (a WhatsApp tulajdonosa) húz el a felhasználók előtt. Főleg, hogy a WhatsAppról az elmúlt időben azt pletykálják, hogy a következő nagy dobása a kriptovaluta integrálása lesz az alkalmazásba. A bitcoinszerű fizetési módszer használatához pedig elengedhetetlen a biztonságos adathasználat.

Forrás: Independent.co.uk

Fotó: Pixabay.com

The post A WhatsApp ujjlenyomattal védi az üzeneteinket appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelentős megújulás előtt áll az Opera böngésző
2019-02-17 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A közelmúltban két kínai cég is bejelentett olyan minimalista okostelefont, amelyen nincsenek nyílások és fizikai gombok
2019-02-17 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezető
2019-02-17 14:01:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére ? jelentette az SVT svéd köztévé
2019-02-17 13:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit
2019-02-17 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amikor a Napból érkező nagy energiájú részecskék elérik a Földet körülvevő, védelmező mágneses buborékot, olyan hangot hallathat, mint egy óriási dobütés ? állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport
2019-02-17 11:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez