#10YearChallenge kicsit másképpen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
#10YearChallenge kicsit másképpen

Habár a #10YearChallenge jó mókának tűnik, sokan inkább arra használják a népszerű mémet, hogy fontosabb, minden embert érintő problémákra hívják fel a figyelmet. Sőt, vannak olyanok is, akik az egész őrületre úgy tekintenek, mint egy potenciális veszélyforrásra.

Még véget sem ért a január, már most látszik, hogy 2019 a kihívások éve lesz a közösségi médián. Az internetezők még fel sem ocsúdtak a #BirdBoxChallenge-ből és a tojásos világrekord-kísérletből, máris itt van a legújabb kihívás. Aki használ valamilyen közösségi médiát, az bizonyára észrevette, hogy az elmúlt napokban egyre többen osztanak meg ?2009 vs. 2019? tematikájú képeket magukról. A kihívás lényege, hogy összehasonlítsák saját magukat tíz évvel ezelőtti önmagukkal, és jót nevessenek az idejétmúlt dolgokon.

A legtöbben örömmel csatlakoznak a kihíváshoz, főleg a sztárok között lett azonnali kedvenc az ?akkor és most képek? megosztása. Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Jessica Biel és Caitlyn Jenner csak néhány azok közül, akik már részt vettek a kihívásban. A legtöbben próbálták vicces hangvételűre venni a témát, így JLo például egy várandós képét párosította egy aktuálisabb szexi fehérneműssel. Ezzel szemben a köztudottan transznemű Jennernél a kihívás nemcsak jópofa viccértékkel bír, hanem komoly üzenete is van. Caitlyn Jenner tíz évvel ezelőtti énje, Bruce Jenner aligha vállalhatta volna fel másságát, azonban szerencsére a világ azóta már megérett az ilyenfajta őszinte vallomásokra.

View this post on Instagram

#10yearchallenge #challengeaccepted ??

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Jan 15, 2019 at 1:34pm PST

View this post on Instagram

Now THAT is a #10YearChallenge Be authentic to yourself ?

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on Jan 15, 2019 at 8:44am PST

Amíg a legtöbben csak nevetünk a vicces képeken, vannak, akik a #10YearChallenge-et arra használják, hogy fontosabb dolgokra hívják fel a figyelmet. Az egyik ilyen például a globális felmelegedés és annak következményei. Számtalan poszt született az elmúlt napokban a globális felmelegedés természetre gyakorolt káros hatásairól. A legnépszerűbbek az olvadó jégsapkákról és a világ hőtérképéről készült összehasonlító posztok. Ám minden bizonnyal a legszívbemarkolóbb az lett, amely egy egészséges jegesmedvét állít szembe azzal a jegesmedvével, amely pár hónapja a felmelegedés hatására a világ szeme láttára halt éhen.

Minden bizonnyal az egyik legérdekesebb felvetés a #10YearChallenge-dzsel kapcsolatban a Wired magazin írójához, Katie O?Nellhez fűződik. Szerinte az egész kihívást azért indították útjára, vélhetően a Facebookon, hogy a felhasználókat arra ösztönözzék, hogy minél több fiatal- és idősebb kori képet osszanak meg magukról, amelyeket aztán különféle techcégek egyéb célokra felhasználhatnak. O?Nell szerint az így megosztott képek tökéletes anyagot szolgáltatnak arcfelismerő algoritmusok fejlesztésére és tanítására. így azok a jövőben képesek lesznek jóval hatékonyabban felismerni az öregedéssel járó változásokat az arcokon.

Forrás: Wired.com, Instagram

Fotó: Twitter, Instagram

The post #10YearChallenge kicsit másképpen appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Azt szokták mondani, hogy a Lamborghini az a sportautó, ami poszteren nagyon jól néz ki, mert minden modellnél a különleges dizájn a kulcsfaktor, ezeket az autókat részben az extrém külső adja el
2019-11-18 06:50:17 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Sok helyen cikkcakkos a határ, de a holland-belga Baarle határvárosok mindenen túltesznek
2019-11-18 05:14:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
November az a hónap, amikor az emberek elkezdenek megőrülni, mindenhol karácsonyi dekor, télapók lógnak a bevásárlóközpontok bejáratánál és mindent elkezdenek őrülten leárazni
2019-11-18 00:55:40 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
A dinnyés tárgyakban, a világjárásban és az IT projektekben közös egy sokszínű egyéniség, akinél a sokféle terület remekül kiegészíti egymást
2019-11-18 00:46:00 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Fejlesztések a római reptéren.
2019-11-17 17:47:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nem mindennapi repülő jelent meg Kína egén, hiszen a fénylő légi járművet valójában 800 drón rajzolta fel
2019-11-17 16:09:36 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez