Van egy jó hírünk, ha Mastercard kártyája van

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Van egy jó hírünk, ha Mastercard kártyája van

Kiváló újdonságot jelentett be január 16-án a Mastercard: a jövőben minden olyan szolgáltatást, ami ingyenes próbahónapot kínál, kötelezni fognak arra, hogy e-mailben vagy üzenetben értesítsék a felhasználókat, mielőtt megterhelnék a kártyájukat az előfizetés összegével.

Jó eséllyel sokan vannak olyanok, akik szoktak élni a különböző szolgáltatások (Netflix, Amazon Prime, Xbox Live stb.) azon lehetőségével, hogy egy hónapnyi próbaidőszakért cserébe megadják a kártyaadataikat az üzemeltető cégnek. A dolog hátulütője, hogy ez szinte minden esetben együtt jár azzal, hogy a felhasználó beleegyezik az előfizetés próbaidőszakot követő automatikus megújításába, azaz a szolgáltató levonhatja az előfizetési díjat, ha nem élünk időben a lemondás lehetőségével.

Ez persze sok esetben oda vezet, hogy az illető elfeledkezik az egészről, és csak akkor jut az eszébe a dolog, mikor a bankjától megérkezik az SMS a levonásról – ilyenkor viszont már nincs mit tenni, a legtöbb esetben a kártyánkra terhelt összeget már nem lehet visszaigényelni.

A Netflixnek is jeleznie kell majd, ha lejár a próbahónap – Forrás: 24.hu

Ezen a gyakorlaton igyekszik változtatni a Mastercard, hiszen a cégek a jövőben kötelesek lesznek még a fizetés előtt értesíteni a Mastercard kártyásokat SMS-ben vagy e-mailben, hogy hamarosan lejár a próbaidőszak, és a figyelmeztetésnek arra vonatkozóan is instrukciókat kell tartalmazni, hogy miképp mondható le a szolgáltatás a következő fizetés esedékessége előtt.

Az új módszer ráadásul nemcsak az ingyenes próbahónapokra fog vonatkozni, de a szolgáltatóknak élő előfizetés esetén is jelezniük kell a következő levonás idejét, ezzel megadva az esélyt, hogy lemondjuk azt, ha esetleg a jövőben már nem kívánnánk élni vele. Azok számára persze, akik folytatnák az előfizetést, ennek nincs komolyabb jelentősége, hiszen csak figyelmen kívül kell hagyni az emlékeztetőt, és a szolgáltatók újra automatikusan levonják a megfelelő összeget a kártyákról.

Hogy a Mastercard abszolút hiánypótló ötlete pontosan mikor válik valósággá, arról ugyan még nincs információ, de a kezdeményezés mindenképpen dicséretes, és szinte biztos, hogy nem kevés összeget fog megspórolni a feledékenyebb (vagy lustább) kártyatulajdonosoknak.

Birkás Péter korábbi cikkei Ingyen játszható a legújabb Call of DutyFélbehajtható kijelzővel térhet vissza az egyik legmenőbb mobilRubik-kockával mutatták meg, mit tartogat a jövő
folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelentős megújulás előtt áll az Opera böngésző
2019-02-17 15:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A közelmúltban két kínai cég is bejelentett olyan minimalista okostelefont, amelyen nincsenek nyílások és fizikai gombok
2019-02-17 14:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezető
2019-02-17 14:01:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére ? jelentette az SVT svéd köztévé
2019-02-17 13:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit
2019-02-17 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amikor a Napból érkező nagy energiájú részecskék elérik a Földet körülvevő, védelmező mágneses buborékot, olyan hangot hallathat, mint egy óriási dobütés ? állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport
2019-02-17 11:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez