Van egy jó hírünk, ha Mastercard kártyája van

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Van egy jó hírünk, ha Mastercard kártyája van

Kiváló újdonságot jelentett be január 16-án a Mastercard: a jövőben minden olyan szolgáltatást, ami ingyenes próbahónapot kínál, kötelezni fognak arra, hogy e-mailben vagy üzenetben értesítsék a felhasználókat, mielőtt megterhelnék a kártyájukat az előfizetés összegével.

Jó eséllyel sokan vannak olyanok, akik szoktak élni a különböző szolgáltatások (Netflix, Amazon Prime, Xbox Live stb.) azon lehetőségével, hogy egy hónapnyi próbaidőszakért cserébe megadják a kártyaadataikat az üzemeltető cégnek. A dolog hátulütője, hogy ez szinte minden esetben együtt jár azzal, hogy a felhasználó beleegyezik az előfizetés próbaidőszakot követő automatikus megújításába, azaz a szolgáltató levonhatja az előfizetési díjat, ha nem élünk időben a lemondás lehetőségével.

Ez persze sok esetben oda vezet, hogy az illető elfeledkezik az egészről, és csak akkor jut az eszébe a dolog, mikor a bankjától megérkezik az SMS a levonásról – ilyenkor viszont már nincs mit tenni, a legtöbb esetben a kártyánkra terhelt összeget már nem lehet visszaigényelni.

A Netflixnek is jeleznie kell majd, ha lejár a próbahónap – Forrás: 24.hu

Ezen a gyakorlaton igyekszik változtatni a Mastercard, hiszen a cégek a jövőben kötelesek lesznek még a fizetés előtt értesíteni a Mastercard kártyásokat SMS-ben vagy e-mailben, hogy hamarosan lejár a próbaidőszak, és a figyelmeztetésnek arra vonatkozóan is instrukciókat kell tartalmazni, hogy miképp mondható le a szolgáltatás a következő fizetés esedékessége előtt.

Az új módszer ráadásul nemcsak az ingyenes próbahónapokra fog vonatkozni, de a szolgáltatóknak élő előfizetés esetén is jelezniük kell a következő levonás idejét, ezzel megadva az esélyt, hogy lemondjuk azt, ha esetleg a jövőben már nem kívánnánk élni vele. Azok számára persze, akik folytatnák az előfizetést, ennek nincs komolyabb jelentősége, hiszen csak figyelmen kívül kell hagyni az emlékeztetőt, és a szolgáltatók újra automatikusan levonják a megfelelő összeget a kártyákról.

Hogy a Mastercard abszolút hiánypótló ötlete pontosan mikor válik valósággá, arról ugyan még nincs információ, de a kezdeményezés mindenképpen dicséretes, és szinte biztos, hogy nem kevés összeget fog megspórolni a feledékenyebb (vagy lustább) kártyatulajdonosoknak.

Birkás Péter korábbi cikkei Ingyen játszható a legújabb Call of DutyFélbehajtható kijelzővel térhet vissza az egyik legmenőbb mobilRubik-kockával mutatták meg, mit tartogat a jövő
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Samsung moszkvai laboratóriumában olyan algoritmust fejlesztettek ki, ami egyetlen fotóból is képes videót készíteni úgy, mintha abban a képen látható személy szerepelne
2019-05-24 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Átszámítva mintegy 109 milliárd forintból épülhetnek meg annak a Hold körül keringő űrállomásnak a legfontosabb elemei, amelyeken négy ember élne
2019-05-24 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Jelentős innovációs technikákat szeretne bevezetni az okos logisztika piacán a DHL Express és az EHang
2019-05-24 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A csaknem 160 éve elsüllyedt, Clotilda nevű hajó Afrikából szállított rabszolgákat Amerikába
2019-05-24 17:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Veszélyeztetett nipponíbiszeket (Nipponia nippon) engedtek szabadon szerdán a dél-koreai vadonban a Koreai-félszigetről negyven évvel ezelőtt kipusztult faj újrabetelepítésének jegyében
2019-05-24 16:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Miután megkínozta, teljesen szét is szedte a OnePlus 7 Prót a JerryRigEverything nevű YouTube-csatorna videósa
2019-05-24 15:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez