Feljelentette az ÁSZ a Momentumot és a Párbeszédet

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Költségvetési csalás gyanújával feljelentette az Állami Számvevőszék a Párbeszédet és a Momentumot ? közölte a hvg.hu-val az ÁSZ kommunikációs osztályának vezetője, Horváth Bálint. Szerintük a két párt késve, illetve egyáltalán nem adott le számlákat a kampányköltések igazolására.

A Momentum még szerdán közölte, hogy a Számvevőszék állításaival szemben júniusban publikálták a törvényben előírt beszámolójukat, ami a július 30-i Magyar Közlönyben is megjelent, kampányköltéseiket pedig valós számlák és bizonylatok igazolják. Minden közpénzt a kampányfinanszírozási törvény alapján költöttek el, és ez az ÁSZ számára is kiderülhetne, ha hajlandók lennének lefolytatni egy valós vizsgálatot ? írta a párt.

Folytatódik az Állami Számvevőszék lejáratókampánya a Momentum ellen. ??Mai közleményében az Állami Számvevőszék azt…

Közzétette: Momentum Mozgalom2019. január 16., szerda

Csütörtökön egyébként Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője sajtótájékoztatót tartott, itt a 444 beszámolója szerint kiderült: amikor a számvevőszék tavaly nyár végén bekérte az elszámolási papírokat, a megkeresést a Momentum régi székhelyére küldték. A párt azt állítja, amikor októberben megtudták, hogy létezik ez a probléma, elszámolásukat személyesen, levélben és emailben is elküldték az ÁSZ-nak, csakhogy a hivatal tartja magát ahhoz, hogy a dokumentumokat a nyáron rendelkezésre álló öt nap alatt kellett volna elküldeni.

Hajnal sajtótájékoztatóján egyébként az ÁSZ-szóvivő Horváth Bálint is megjelent, elismételte a hivatal álláspontját, és egy pendrive-on jogtárat adott át a Momentum szóvivőjének. (Illusztráció: MTI / Balogh Zoltán)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Öt megyére adták ki a figyelmeztetést a köd miatt
2019-02-19 05:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Kiborultak Tinnyén és Piliscsabán az új autóút-építési tervek miatt
2019-02-19 05:16:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez