Fejlődjünk a közösségi médiával

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Vannak, akik újévkor megfogadják a közösségimédia-használattól való visszavonulást. Csakhogy a végleges kilépés helyett érdemesebb lenne feljavítani az általános közérzetüket a közösségi média segítségével. Három ötletet mutatunk, ami segíthet ebben.

Legyünk aktívak

Tanulmányok kimutatták, hogy nagy különbség van a passzív és az aktív közösségimédia-használat között. A hírcsatornán végiggörgetés és a bejegyzésekre való rátekintés passzívnak minősül, ezzel szemben a kommentelés, a megosztás és a bejegyzések létrehozása jóval aktívabb tevékenység. A kutatások szerint a közösségimédia-oldalak használata hozzájárulhat a társadalmi kapcsolatok erősítéséhez, ez pedig sokat segíthet az általános jó közérzetünk kialakulásához.
Azt is megállapították, hogy a passzív Facebook-használat növeli az irigységet. Egy felmérés során kutatók arra kérték a résztvevőket, hogy egy laboratóriumban ülve a Facebookon csak böngésszenek, de ne kommenteljenek, osszanak meg vagy lájkoljanak. A résztvevők észrevették, hogy a bejegyzéseket látva nőtt bennük az irigység.

Fókuszban a kapcsolatba lépés

Vannak személytelen kommunikációs formák, például az egyetlen kattintás a Like gombra, valamint személyesek, mondjuk a közvetlen üzenetküldés, valamint a megjegyzések küldése.
A kutatás megállapította, hogy a közvetlen kommunikáció pozitív hatást gyakorolhat ránk a Facebookon, ezt ugyanis gyakran szociális támogatásnak és bátorításnak érezhetjük. Ezek a személyes kommunikációk különösen hasznosnak bizonyulnak, ha az emberek között már van valamiféle kapcsolat, mivel a közvetlen üzenetküldés és a személyre szabott megjegyzések megerősítik ezt.
A felmérés kimutatta azt is, hogy egy bejegyzésre adott komment a Like gomb megnyomása helyett javíthatja a bejegyzés készítőjének hangulatát.

Szakmai célok

Azok, akik a közösségi oldalakat szakmai célokra használják, több friss információhoz jutnak a szakterületükön.
A kutatók azt is megállapították, hogy az ezzel járó szakmai előnyök akkor lesznek jelentősek, ha a közösségi oldalakat aktívan használjuk, vagyis fontos, hogy aktívan vegyünk részt a munkához kapcsolódó megbeszélésekben.

Forrás: The Conversation

Fotó: The Conversation

 

The post Fejlődjünk a közösségi médiával appeared first on Social Daily.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Huawei nem tért le a jól bevált ösvényről, így az idei P-szériájuk is két erősebb modellt kapott, méghozzá egy Lite verzió kíséretében
2019-05-26 13:05:14 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit
2019-05-26 12:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A rövidhullámú rádiózás nem szűnt meg, csak átalakul
2019-05-26 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A gyermeknap valójában mindenkinek ünnep. Az apróságoknak és a szülőknek, nagyszülőknek eg
2019-05-26 08:23:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Az emberi tevékenység és más külső tényezők a felelősek a globális hőmérséklet emelkedéséért ? erősítették meg új tanulmányukban az Oxfordi Egyetem kutatói
2019-05-26 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Dehogy. És pláne nem természetesebb. Az összetételük csak szuperminimálisan különbözi
2019-05-26 05:54:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez