Nem engedi bírálni az MTI a homoszexuálisok kigyógyításáról értekező köztévét

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Nem engedi bírálni az MTI a homoszexuálisok kigyógyításáról értekező köztévét

Pénteken az LMP levélben küldte át a táviratirodának saját, előre megírt OS-közleményét, amelyben arról akartak hírt adni, hogy a Médiahatósághoz fordulnak a M5-ön sugárzott Ez itt a kérdés? című műsor miatt.

Szerdán a közszolgálati televízió kulturális csatornája egy teljes műsort szentelt a homoszexuálitásnak, de már a bevezetőnél látszott, hogy egészen sajátos perspektívából közelítettek témakörhöz.

Állapot? Betegség? Torzulás?

Majd az az állítás is elhangzott a bevezető szövegben, hogy ?a világ legkülönbözőbb részein élnek olyan orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, akik igenis komoly kutató- és tudományos munka eredményeként képesek homoszexuálisként élt embereket kiemelni ebből az állapotból, betegségből, másságból?. A műsor viszont végig azt hangoztatta, hogy egyfajta melegpárti propaganda következményeként ?nyugaton? már nem lehet nyíltan beszélni ezekről kigyógyítási próbálkozásokról, Magyarország viszont még szabad ország, itt ki lehet mondani az ?igazságot?.

Az LMP szerint megsértették a homoszexuális emberek méltóságát az M5-ön elhangzott állítások, amelyek személyiségtorzulásként, erőszakos viselkedésként, gyógyítható betegségként állítják be a homoszexualitást. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezt a tényt tovább súlyosbította, hogy a köztévé az ettől eltérő véleménynek sem akkor, sem máskor nem adott teret. Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, mert álláspontja szerint a műsor megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény emberi méltóság védelméről szóló rendelkezéseit.

Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu

A pártnak Pacsay Kaludia a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága nevében küldött válaszában azt írta, hogy a közlemény az MTI OS Szabályzatába ütközik, ezért azt nem áll módjukban kiadni.

Pacsay a szabályzat 14.2. pontjára hivatkozott, amely szerint a megtagadható a közlés, ha a közlemény sérti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, vagy a közmédia bármely szervezete, vagy annak munkavállalója ellen irányul.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az MTI minősítette a párt közleményeit. 2018-ban számos alkalommal dobták vissza a szabályzat különféle pontjaira hivatkozva az LMP-s politikai közleményeket. Ha például Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagy Andy Vajna, illetve családjaik zűrös üzleti ügyeiről volt szó, akkor rendszerint arra hivatkozva utasították el a kiadást, hogy az személyiségi jogot sért.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Roland olyan felvételt mutat Barbarának, amely bizonyítja, hogy Betty életben van
2019-09-19 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Új résszel folytatódik a Kapd el, ha tudsz! csütörtökön 21
2019-09-19 01:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők ? tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt
2019-09-19 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A játék alapszabályai nem változtak, ám a műsor címe nem véletlen egészült ki az Extrém jelzővel
2019-09-19 00:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Gena Rowlands, Oskar Werner, Robert Brown, Martha Scott
2019-09-19 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez