Sylvain Cambreling vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sylvain Cambreling vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat

A magyar közönség által is jól ismert világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett három remekművet bemutató koncertet január 24-én a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai csendülnek majd fel.

Sylvain Cambreling neves európai és japán zenekarok, operaházak zeneigazgatójaként tevékenykedett az elmúlt évtizedekben, a 2018?2019-es évadtól pedig a Hamburgi Szimfonikusokat vezeti. A karmester Nemzeti Filharmonikusokkal közös koncertjén először Mozart Lucio Silla című operájának nyitánya csendül majd fel, majd az oroszlánkörmeit próbálgató, de masszív zenekari tömbjeiről és vaskos humoráról már jól felismerhető ifjú Beethoven hangját hallhatjuk. A francia dirigens végül hazájának egyik legjelentősebb 19. századi szerzőjének, Berlioznak művét vezényli, mely az irodalmat és zenét határtalan fantáziával összekapcsoló, vérbeli romantikus szimfónia. A Paganini ösztönzésére született burkolt brácsaversenyben a Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása, Szűcs Máté lesz közreműködő.

Mozart Lucio Silla ? nyitány Beethoven I. szimfónia (C-dúr), op. 21 Berlioz Harold Itáliában, op. 16

Közreműködik:

Sylvain Cambreling karmester Szűcs Máté brácsa Nemzeti Filharmonikus Zenekar

The post Sylvain Cambreling vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat appeared first on BellaCafe.hu.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nyertes Zsuzsa, a Vidámszínpad örökifjú művésznője a természetes módszerekre esküszik, amikor szépségének és fizikai frissességének, teherbírásának megőrzése a
2019-04-22 11:59:56 | Hozzászólások: 0 | Bellacafe.hu
Gévai Csilla gyerekeknek (és szüleiknek) szánt ismeretterjesztő könyve régóta hiánycikk, sokan keresik
2019-04-22 11:55:00 | Hozzászólások: 0 | Harmonet
Megdöntötte a Guinness-rekordot.
2019-04-22 11:51:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Cinematix
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez