Társasjátékot készítettek az oroszok a novicsokos mérgezésről

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Társasjátékot készítettek az oroszok a novicsokos mérgezésről

Egy orosz játékgyártó társasjátékot dobott piacra ?Fiaink Salisburyben? címmel, az ártatlan halálos áldozattal járó, idegméreggel elkövetett tavalyi merényleteket feldolgozva ? írja a Guardian.

A játékban azok az európai városok szerepelnek, amelyeket a mérgezésekkel vádolt orosz GRU-ügynökök meglátogattak. A célmező Salisbury, amit a város székesegyházával és két vegyvédelmi ruhás alakkal illusztráltak. Emellett látható a táblán egy parfümös üveg, a mérgezésre figyelmeztető jelzéssel ? arra az üvegcsére utalva, amiben a novicsokot szállították, illetve a két gyanúsítottra, Anatolij Csepigára és Alekszander Miskinre utaló alakok.

A játékot a moszkvai Igroland készítette, az interneten felbukkant fotóról sok orosz azt hitte, valami viccről van szó. Az alkotók azonban elmondták: ötezer példányt készítettek. Egyikük, Mihail Bober közölte: a külföldi sajtó és a nyugati országok vádjaira akartak válaszolni, akik szerinte hamisan okolják Oroszországot a mérgezésekért.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e, hogy a játék sérti a briteket, miután egy ártatlan ember meghalt és négyen kórházba kerültek a mérgezések miatt, Bober azt felelte: nem akartak senkit megsérteni, de ki akartak állni honfitársaik mellett, akiket ez a helyzet sért.

A játék is azt mutatja, hogy a novicsok-ügyet viccesnek gondolják az oroszok: az állami RT csatorna például a salisbury-i katedrális csokiból készült mását küldte ajándékba más szerkesztőségeknek, és ugyanez a televízió pólókat is árul ?A GRU-nak dolgozik?? felirattal ? ezt a kérdést tette fel a csatorna főszerkesztője, Margaret Szimonjan a két titkosszolgának, akiket utazó kereskedelmi ügynökként tüntettek fel műsorukban.

Putyin propagandatévéje jól szórakozik a novicsokos mérgezésen Aminek ártatlan halottja is van.

Bober elmondta, hogy a társasjáték eladásairól még nem tud számot mondani, de már az újranyomást fontolgatják. ?Ha a hírverést nézzük, még több példány fog fogyni. Mi üzletemberek vagyunk, mennyiségben és pénzben gondolkodunk? ? jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a közelmúlt krími vagy ukrajnai eseményeiről készítenének-e játékot, azt mondta: ?Ukrajnáról semmiképp, sokan haltak ott meg, sokféle vélemény létezik és mindenkinek megvan a maga igazsága. Ott áldozatok vannak, akiket butaság lenne felhasználni egy üzleti projektben? ? moralizált a játékkészítő.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Garai ezredes a mentőautóban meghalt, ami Rolandéknak sok bonyodalmat okoz
2019-06-26 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Hal a tortán hétköznap esténként a LiChi TV-n!
2019-06-26 02:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk. Jönnek a kivizsgálások, a laboratóriumi tesztek, majd me
2019-06-26 00:05:29 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Amerikai animációs film
2019-06-26 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd újra a Ninja Warrior 2018 legutóbbi adását!
2019-06-25 23:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Marosvölgyi Noémi az Epizódfináléban az egyetlen ninja-lány volt, aki feljutott a Pokoli Toronyba
2019-06-25 23:43:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez