Fotót készített a tragédia előtt a 17 éves békési ámokfutó

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Fotót készített a tragédia előtt a 17 éves békési ámokfutó

Fotót készített a száguldozásáról az a 17 éves fiú, aki barátja autójával okozott halálos kimenetelű balesetet Békés és Tarhos között tavaly nyáron.

A középiskolás fiú mindössze a baleset előtt öt hónappal szerzett vezetői engedélyt. Az autót a barátja adta neki kölcsön azért, hogy amikor megérkezik vonattal Békéscsabára, érte tudjon menni a vasútállomásra és hazavigye őt Vésztőre.  A fiú sietett, mert a barátja már az állomáson várt rá. Útközben egyszer a mobiltelefonjával le is fényképezte az autó kilométeróráját, és a fotót elküldte a barátjának azért, hogy lássa, minél hamarabb oda akar érni hozzá.

A fotó elkészítése után néhány perccel megtörtént a tragédia. A középiskolás srác egy kanyar után megcsúszott, majd áttért a szemközti sávba. Az ütközés után a vétlen autós azonnal meghalt. A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a baleset bekövetkezésekor a fiú a megengedett 90 km/h helyett 128-129 km/h sebességgel hajtott.

Ráadásul saját bevallása szerint nem volt nagy gyakorlata a vezetésben, önállóan azon az útszakaszon korábban körülbelül mindössze tíz alkalommal járt autóval. Barátja kocsiját pedig másodjára vezette.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a vésztői fiatalember ellen közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást és az illetékes járási hivatalnál kezdeményezte a járművezetési jogosultságának szüneteltetését. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A pártigazgató feljelentést tesz.
2019-12-09 07:55:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ezt a mocskos játszmát ma le kell zárni - közölte Molnár Zsolt az ATV élő adásában
2019-12-09 07:20:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Sós Csaba szövetségi kapitány szerint rendkívül fontosak az olyan versenyek, mint a Glasgow-ban vasárnap befejeződött rövid pályás úszó Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat tizenegy éremmel zárt
2019-12-09 07:02:16 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez