Három horogkereszt Pestszentlőrinc határában

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Három horogkereszt Pestszentlőrinc határában

Különös kettősségre mutat rá keddi cikkében a Népszava: míg a kisvasutazó Orbán Viktort ábrázoló graffitiket, vagy a Margit híd lábára pingált ?Orbán egy geci? feliratot órák alatt eltüntették, egy pestszentlőrinci általános iskola tűzfalán évek óta virít három horogkereszt. Igaz, az iskolaudvarról nem látszanak, de a közeli erdőben kirándulók vagy a játszótérre tartó családok rendszeresen szembesülnek vele.

Kassai Dániel független önkormányzati képviselő a lapnak azt mondta, három éve fedezte fel a Kapocs utcai iskola falán a jelképeket, szólt is az önkormányzatnak. A napokban járt újra arra, és látta, hogy azóta semmi nem változott. Végül Kunhalmi Ágnessel, az MSZP budapesti elnökével és kerületi ellenzéki képviselőkkel együtt, fehér festékkel takarták le.

Ma délelőtt a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola falát több éve elcsúfító önkényuralmi jelképeket…

Közzétette: Kassai Dániel2019. január 29., kedd

Komáromi Zoltán, a Momentum helyi elnöke cinizmusnak nevezte, hogy évekig ott lehettek a horogkeresztek, miközben ha a kormány gazdasági érdeke úgy kívánja, öt perc alatt nekiront bárkinek az önkényuralmi jelképekre hivatkozva. Ezzel a Heineken vörös csillaga elleni hadjáratra utalt.

Ughy Attila fideszes kerületi polgármester azt mondta: Kassai nyugodtan küldhetett volna neki erről levelet, mert hozzá semmilyen megkeresés nem érkezett, de az iskolával kapcsolatos kérdések nem is az önkormányzathoz, hanem a tankerülethez tartoznak.

Az iskola igazgatója azt kérte a laptól, hogy forduljanak az ügyben a Klebelsberg Központhoz, akiket a Külső-Pesti Tankerületi Központ már tájékoztatott erről. A Klebelsberg Központ viszont azt válaszolta a megkeresésre, hogy 2017. január óta nem ők, hanem a tankerületi központok tartják fent az iskolákat, vagyis visszadobták a labdát.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az Alavés nem tudott pontot rabolni a címvédőtől a La Liga 34
2019-04-24 00:15:27 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Új résszel folytatódik a Bezár a bazár! II. évada szerdán 19.10-től a TV2-n!
2019-04-24 00:05:23 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A La Liga 34. fordulójában roppant fontos három pontot szerzett a hazai csapat.
2019-04-23 23:57:58 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd meg a Pénzt vagy éveket! legújabb részét!
2019-04-23 23:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez