Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke ?letámadta? Fucsovics Mártont

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke ?letámadta? Fucsovics Mártont

Hétvégén a magyar tenisz válogatott Davis Kupa világcsoport selejtezőn 5-0-ra kikapott Németországtól úgy, hogy első számú magyar játékos, Fucsovics Márton tavaly elvi összetűzésbe került a Magyar tenisz Szövetséggel, ezért lemondta a szereplést.

Fucsovics és Babos szakított a teniszszövetséggel Járják a maguk útját, de amíg a szövetség nem változtat, addig nem adják a nevüket versenyekhez, eseményekhez.

A legjobb magyar teniszező mégis ott volt Frankfurtban, szurkolt társainak. Az nso.hu tudósítójának úgy fogalmazott; fájt a szíve, hogy nem lehetett társaival.

Nem véletlenül nyilatkoztam ősszel, hogy nagyon szeretnék játszani a németek ellen. Sajnos a körülmények nem változtak meg, így nem maradt más választásom. A szövetség vezetői úgy gondolták, ez pénzkérdés, tettek is egy ajánlatot, de nem fogadhattam el a több mint húszmillió forintot, mert nem anyagi megfontolásból fordítottunk hátat a szövetségnek Babos Timivel

? fogalmazott Fucsovics, aki elárulta azt is, az MTSZ és közte fennálló feszültség néhány nappal ezelőtt tovább nőtt, mivel az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának fideszes alelnöke Szűcs Lajos, aki a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is egyben és Juhász Gábor, az MTSZ sportigazgatója előzetes értesítés nélkül meglátogatta és ?letámadta? a Budai Tenisz Centrumban.

Edzőmmel, Sávolt Attilával kemény edzést követően ebédeltünk, amikor megjelent az elnök úr és a sportigazgató úr. Gyakorlatilag letámadtak minket. Szó nélkül leültek az asztalunkhoz, és az elnök úr fennhangon, számon kérő stílusban szegezte nekem a kérdést: ?Na, mi a helyzet, neked mi bajod van velem, Marci?? Közöltem vele, hogy nincs miről beszélnünk, főként nem ilyen stílusban, erre Attilának esett neki. Rendkívül kellemetlen helyzet volt, hiszen a BTC-n az összes gyerek éppen ebédelt a szüleikkel együtt, mindenki minket nézett. Nem hiszem, hogy hasonló előfordulhatna bárhol a világon. Végül Gécsek Tibor, az egyik tulajdonos húzta félre őket a nyilvánvalóan méltatlan szituáció lezárásaként

? emlékezett Fucsovics.

Tartozik a teniszszövetség, belső levélben a minisztériumra hivatkoznak Információnk szerint a MTSZ a jellemzően a szövetséggel megbízási jogviszonyban álló edzőknek adósa.

Az ATP-világranglista 47. helyén álló teniszező Babos Tímeával egyetemben még tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy szakít a szövetséggel. Úgy fogalmaztak: mindaddig nem adják a nevünket egyetlen, az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, valamint a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján.

Őrült összegek mennek el pár napig álló teniszstadionokra így kerül a 10 milliárd forint körüli összegre tervezett margitszigeti teniszstadion már az első kapavágás előtt több mint két milliárdba.

Fucsovics a héten a szófiai ATP250-es versenyen áll rajthoz. Első ellenfele a világranglista-37. olasz Andreas Seppi lesz szerdán.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Mind több részlet derül ki arról a múlt pénteken közölt videóról, amely földinduláshoz vezetett az osztrák belpolitikában
2019-05-22 09:42:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az eddigi becsléseket jelentősen meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint
2019-05-22 09:35:42 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Jokha al-Harthi könyve az első arab nyelven írt regény, amely elnyerte az elismerést
2019-05-22 09:32:06 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rábólintottak a parlamenti frakciók a hétfőn beiktatott új államfő, Volodimir Zelenszkij által bejelentett előrehozott választásra
2019-05-22 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Már csak napjai lehetnek hátra Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvújának ? közölte kedden a Borneó szigetén elterülő lévő maláj állam, Sabah vadvédelmi hatósága
2019-05-22 09:29:36 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A nő külföldieknek adott ki magyar útlevelet
2019-05-22 09:17:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez