Most már biztos, hogy Liu Shaoang nem lesz ott a vébén

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Most már biztos, hogy Liu Shaoang nem lesz ott a vébén

Beszámoltunk róla, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa drezdai állomásán súlyosan megsérült Liu Shaoang: olimpiai bajnokunkat lett riválisa sodorta ki a pályáról, majd olyan szerencsétlenül csapódtak be, hogy három helyen is eltört a magyar sportoló kézközépcsontja. Liu Shaoangot műteni kellett, hat csavar került a kezébe.

Ezáltal veszélybe került a világbajnoki szereplése is, az RTL Klub Híradójának pedig most elmondta, hogy biztosan nem lesz ott a vébén.

?Nem kockáztatunk, hisz még csak 20 éves vagyok és annyi év van még előttem. Ez apró sérülésnek számít a mi sportágunkban, úgyhogy nincs miért aggódni. Az a baj, hogy pont a szezon végén jött ki, amikor a világbajnokság lenne, de ha úgy nézzük, akkor szerencsénk van, mert olimpia után rengeteg időm van még a felépülésre. Szóval nem kell rohanni, nem kell sietni. Megvárjuk, míg teljesen meggyógyul? ? mondta az RTL Klubnak.

Három helyen tört el a magyar olimpiai bajnok keze ? videó Kérdéses így a szereplése a világbajnokságon.

Amikor visszaemlékezett a sérülésre, akkor azt mondta, így utólag visszagondolva vicces, ami történt, mert az első futama volt Drezdában. Úgy érzi, hogy ő is hibázott, és mivel ő volt külső íven, ő ért hamarabb a falhoz, a riválisa pedig ráesett a kezére, így keletkezett a törés.

?Konkrétan ő törte el a kezemet ? mondta. ? Fájni nem fájt, tízes skálán egy kilences volt. Amikor felálltam, akkor igazából csak dühös voltam.?

Amikor a csapatorvos megvizsgálta, még tudta mozgatni az ujjait, a csuklóját, úgyhogy megnyugodott, mert úgy tűnt, nem tört el a keze. De meg kellett röntgenezni, siettek vele, mert úgy tervezte, hogy visszatér a versenyre, de amikor elkészültek a röntgenképek, akkor derült ki, hogy három helyen eltört a kézközépcsontja és műteni kell.

Egy éjszakát kellett kórházban tölteni, és hamarosan kap egy könnyített merevítőt, amivel már újra rendesen tud edzeni, viszont nem kapkod, már a következő szezonra készül majd.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket, a Köztársasági Elnöki Hivatal szerint viszont a hatályos szabályozás alapján a kitüntetést nem lehet visszavonni
2019-09-18 09:52:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése jogerős, az ukrán férfi november végéig nem szabadul
2019-09-18 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A korábbi amatőr és profi világbajnok ökölvívó, jelenleg a magyar szövetséget vezető Erdei Zsolt renoméjának finoman szólva sem tett jót, hogy kiderült, a tavalyi, hazai rendezésű ifjúsági világbajnokság után 300 milliós adósság keletkezett
2019-09-18 09:24:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Csak Martalóc Múmiaként emlegetik azt a személyt, aki múlt héten, péntek 13-án rabolt ki egy bankot Texasban, és akit a rendőrség azóta is nagy erőkkel keres ? számolt be róla a CNN
2019-09-18 09:20:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Digitálisan felújítva tér vissza szeptember 19-től országszerte a mozikba Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel
2019-09-18 09:19:17 | Hozzászólások: 0 | hirextra
2019 második negyedévében 4543 üres álláshely volt az oktatásban a KSH szerint
2019-09-18 09:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez