Még meg sem alakult az alapszervezet, a titkárt már ki is rúgta az esztergomi Suzuki

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Még meg sem alakult az alapszervezet, a titkárt már ki is rúgta az esztergomi Suzuki

Azonnali hatállyal elbocsátották az esztergomi Suzuki gyár területéről azt a dolgozót, aki az újonnan alakuló alapszervezet titkára lett volna. A férfit szakszervezeti tisztségviselőként munkajogi védelem illetné, de a Suzuki még az alapszervezet megalakulásáról való hivatalos értesítés előtt elbocsátotta ? tudta meg a Mérce.

A lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke elmondta, az esztergomi Suzuki parkolójában csütörtök délután alakult meg az első, üzem területén működő érdekvédelmi szervezet, mely a Vasas alapszervezeteként működik majd. A Vasasnál úgy sejtik,

a menedzsment informálisan tudhatott az alapszervezet alakulásáról, az elbocsátott dolgozó a feletteseit is tájékoztatta arról, hogy indul a titkári posztért. 

A szakszervezeti tisztségviselőket munkajogi védelem illeti meg: szakszervezeti titkárként a férfit nem lehetne elbocsátani.

A Vasasnál úgy tudják, soha semmilyen panasz nem érkezett rá a munkáltatók részéről, az alapszervezet megalakulása után mégis arra hivatkozva bocsátották el, hogy nem jól dogozott.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

folytatás

Legkedveltebb hírek
Jelen állás szerint rákényszerülnének az ír egyesítésről szóló népszavazás kiírására a miniszterelnöki hivatal stábfőnöke szerint
2019-05-20 14:45:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A szakácsok Jerzy meghívására, az ő lakásában Aldona és Colos eljegyzését ünneplik
2019-05-20 14:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az ország harmonikása és zenész barátai felkerekednek, és ott, a helyszínen teljesítik a szerencsések zenés kívánságait
2019-05-20 14:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez