A Lego-kaland 2 nyitása nem annyira szupi-szuper

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Lego-kaland 2 nyitása nem annyira szupi-szuper

Nem sikerült hoznia az előzetes becsléseknek megfelelő jegybevételt a második Lego-filmnek. A Lego-kaland 2, bár remekül sikerült, nyitóhétvégéjén mindössze 34,4 millió dollárt, ami legalább 20 millióval alulmúlja a terveket – a filmet 50-55 millióra várták -, az első Lego-film 69 milliós nyitásához képest meg egyenesen lesújtó eredmény. Alighanem amiatt alakult ez így, hogy a franchise kissé túltolta: a briliáns első Lego-film óta eltelt nem egészen öt évben, még jóval azelőtt, hogy a folytatás megérkezett volna, máris spinoffokkal bővítették a még rendesen meg sem alapozott univerzumot, két új film, a Lego Batman és a Lego Ninjago egyszerűen túl soknak bizonyult. Persze még így is a Lego-kaland 2 vezeti a hétvégi bevételi listát, a nemzetközi piacon 18,1 milliót még hozzákeresett a hazai bevételeihez, és összességében így is szépen fog termelni, de a nagy elődhöz képes ez mégis visszaesés.

Őrült szarkazmuscunamival száll bele a cukormázba a második Lego-film És közben viccet csinál mindenből, amit ér, köztük saját magából is, miközben mégsem l?art pour l?art ökörködés: üzen is. Spoilermentes kritika.

A hétvége további új premierei nagyjából hozták az elvárhatót. A Paramount a Mi kell a nőnek fordított változatával, a What Men Wanttal jött ki a hétvégén, és bár harmatgyenge értékeléseket kapott, azért így is termelt 19 millió dollárt, ami egészen jó, ha onnan nézzük, hogy ez csak az első hétvége, és a film 20 millióból készült. A Taraji P. Hensonnal készült vígjáték jelen tervek szerint nálunk nem kerül mozikba. Az elmúlt hétvége egy másik amerikai premierje, a Dermesztő hajsza, Liam Neeson új akciófilmje viszont igen, február 21-én, és ismerve a hazai közönség akciófilmes rajongását, alighanem jócskán hozzájárulunk majd a film bevételeihez. Amelyek már most sem alakulnak rosszul, az előzetes becsléseket kissé meghaladva 10,8 millió dollárt termelt.

Az észak-amerikai box office lista negyedik helyén a The Upside, az Életrevalók amerikai remake-je áll 7,2 millióval, pedig a film már egyáltalán nem új premier, ötödik hete van a mozikban, és nagyon jól szerepel, globális összbevételei már majdnem elérik a 100 millió dollárt. A top 5 utolsó helyén M. Night Shyamalan mérsékelt sikerű Üveg című filmje áll 5,8 millióval.

A nálunk is a múlt héten bemutatott A csodagyerek a hatodik helyen zárta az észak-amerikai bevételi listát 6 millió dollárral, ami némileg kevesebb annál, amit a stúdió várt a horror nyitásától, ám onnan nézve nem rossz, hogy a film éppen 6 millióból készült – még néhány hét, és bőven nyereséges lesz a projekt még úgy is, hogy sem a kritikusok, sem a közönség nem volt elragadtatva tőle. A top 10-ben szerepel még a Universal Zöld könyve, ami tucatnyi díja és jelölése mellé szépen hozza a bevételeket is – még ha nem is blockbusteri magasságokban, de azárt globálisan így is 106 milliónál jár.

via Box Office Mojo, kiemelt kép: Intercom

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Real Madrid hazai környezetben csak 1?1-es döntetlent játszott a Real Valladoliddal a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2
2019-08-24 22:15:59 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A nők elleni erőszakkal is foglalkozó Patent jogásza szerint még mindig gyakran előfordul, hogy nem hallják meg a segítségkérést
2019-08-24 22:05:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amennyiben Ezequiel Garay nincs a helyén, vélhetően gólt kapott volna csapata
2019-08-24 21:54:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott ötös lottó és Joker szá
2019-08-24 21:47:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szervezők a felvonulók és a közönség testi épségének védelmében fújták le a felénél az eseményt
2019-08-24 21:35:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A II. kerületi nyomozók elfogták azt a párost, akik egy autót törtek fel az Ördögárok úto
2019-08-24 21:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez