Ha nincs okostévéje, itt egy olcsó alternatíva

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ha nincs okostévéje, itt egy olcsó alternatíva

A Beelink GT1 Mini a gyártótól megszokott, jó minőségű dobozban érkezett: a kartonon belül szépen elrendezve találtuk az eszközt és a hozzá tartozó kiegészítőket. A Mini jelző ráadásul nem véletlen, tényleg egy aprócska tv boxról beszélünk, ami sokaknak lehet mindennél fontosabb szempont.

Fotó: RendeljKínait

A méretből fakadóan nem kerülhetett rá elég USB aljzat, a kettőből egyet pedig rögtön ki is lövünk a vevő egységgel, ha a távirányítóját is szeretnénk használni ? a Mecool például simán megoldotta ezt ?, és miért is miért mellőznénk azt. Ez komoly negatívum, hiszen egy billentyűzettel el is fogyasztottuk az összes rendelkezésre álló helyet. Ezen kívül microSD kártyát képes olvasni az eszköz, illetve UTP kábelt fogadni, amiért viszont jár a piros pont. Analóg hangkimenetet is találunk rajta, ami szintén jó hír.

A készülék teteje matt fekete, az ujjlenyomatokat egyáltalán nem gyűjti, ellenben az oldalai igen, mivel azok fényes felületűek, az alja pedig piros borítást kapott. A csomag része az EU csatlakozós tápegység, a korábban már említett távirányító, valamint egy HDMI kábel. A Beelink termékektől már korábban is megszokhattuk a jó minőséget, és ezúttal sem kellett csalódnunk, mindent igényesen pakoltak össze, láttunk már ennél sokkal rosszabb cuccokat is ugyanennyi pénzért cserébe.

Fotó: RendeljKínait TESZTÜZEM

A Beelink GT1 Mini egy Amlogic 905 processzorral érkezik (akárcsak a Mi Box S), a RAM méretét (2 vagy 4 GB) ugyanakkor mi választhatjuk ki a rendeléskor, és ezzel együtt a háttértár ? 32 vagy 64 GB ? mérete is duplázódik. Arra viszont mindenkinek fel kell készülnie, hogy a tesztalanyunk nem Android TV-s rendszerrel van felvértezve, a mezei Androidot reszelgették rá Kínában.

Kár érte, főleg a hangfelismerés miatt reménykedtünk az Android TV-ben, ugyanis ez a funkció rengeteget ad hozzá a kezelhetőséghez. A beépített WiFi támogatja az 5 GHz-es frekvenciasávot, így BD25-ig nem volt gond a vezeték nélküli átvitellel, de ha az 5-8 GB-os tartalmakon túl is szeretnénk élvezni a mozizást, akkor a kábeles összeköttetést javasoljuk, már ha nem külső merevlemezen tartjuk a filmeinket. Nálunk egy ősrégi Zyxel NSA320 NAS szépen kiszolgálta a doboz, egyáltalán nem akadozott a lejátszás.

Jó hír, hogy az HBO GO letölthető a Play Store-ból,

még el is indul, ugyanakkor a Netflixet meg sem találja a kereső, így aki ezt a szolgáltatást használná, annak jó eséllyel máris ugrott ez az eszköz. A helyi hálózatos használat mellé mi mindenképpen a Kodit javasoljuk, ugyanis szerintünk ez az egyik legjobb ingyenes médiacenter alkalmazás.

Fotó: RendeljKínait

Böngészni, YouTube-videókat nézni egészen jól lehet vele, a fontos applikációk elég nagy százaléka megtalálható a Play Store-ban is, szóval egészen jó kis mindenes lenne a gép, ha nem most teszteltük volna a Mecoolt M8S-t, ami lényegében megeszi reggelire a GT1 Minit.

ÖSSZEGZÉS

A Beelink GT1 Mini remek lejátszó lenne, mondjuk 10 000 forintért, de ez nemcsak erről a kütyüről mondható el, hanem az összes olyan eszközről, ami nem az Android TV-t futtatja. Igazából az a legnagyobb baj vele, hogy az ára legalább annyi, mint a Mecool M8S-nek, és ennek függvényében nem látunk olyan élethelyzetet, ahol ezt a terméketválasztanánk. Kár érte, kiváló ügynök volt.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Rendelj Kínait korábbi cikkei Megnéztük, mit tud a legolcsóbb Xiaomi telefonKipróbáltuk milyen, ha már a mennyezeti lámpa is okosMegnéztük, mit tud az egyik legmodernebb power bank
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nem kevesebbet állít a Mozilla egy korábbi vezetője, aki a Firefox fejlesztésén dolgozott, hogy valójában nemtelen eszközökkel tudta sikerre vinni a Google saját böngészőjét, a Chrome-ot
2019-04-20 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Száznégy éve, 1915. április 20-án született Szeleczky Zita, az 1940-es évek első felének egyik
2019-04-20 08:29:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
A Chrome 75 érkezésével megváltozik az inkognitó mód: a weboldalak nem tudják majd eldönteni, a hagyományos módon vagy ?álruhában? keresték fel őket
2019-04-20 08:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ausztrália egyik legizgalmasabb megoldatlan bűntényében egymást követték a szürreális fordulatok
2019-04-20 07:16:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Tudomány
Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, és a tűzoltók péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről - jelentette be péntek éjjel a tűzoltóság
2019-04-20 06:39:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Áprilisban mutathatja be a kínai Vivo az Y17-es készülékét, amihez egy szabad szemmel is jól látható méretű akkumulátor társul majd
2019-04-19 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez