Lefejezték a budapesti drogbandát

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sz. Gyula 46 éves budapesti lakos és társai ellen.

A férfi a nyomozás adatai szerint bűntársaival kábítószer-kereskedelemre szakosodott bűnözői csoportot vezetett, amely főváros szerte értékesített jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint, valamint marihuánát. Sz. Gyula utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot.

Úgy tudjuk, hogy a banda egy XV. kerületi panelház kilencedik emeleti lakásában raktározta és értékesítette a drogot. A csoport tagjai szervezetten követték el a bűncselekményt, közben nagyfokú konspirációra törekedtek, hogy elkerüljék a lebukást.

A KR NNI rendőrei széleskörű nyomozást folytattak, amely során feltérképezték a bűnszervezetet, és beazonosították annak tagjait. A nyomozók a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársaival együtt hétfőn több helyszínen tartottak összehangolt akciót.

Fóton elfogták V. András 35 éves budapesti lakost, akinek ruházatában, valamint a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243 gramm kokaint találtak a rendőrök. Kábítószergyanús tablettákat, valamint a drog porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le nála.

Az intézkedéssel egy időben budapesti tartózkodási helyén elfogták Sz. Gyulát. A lakásában tartott kutatás alkalmával kábítószerrel szennyezett tárgyakat, valamint a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak és foglaltak le a rendőrök. A KR NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatala 15 millió forint készpénzt, valamint több nagy értékű gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort foglalt le tőle.

A férfi egyik bűntársát, Sz. Tibor 48 éves budapesti lakost fővárosi lakóhelyén vonták intézkedés alá. Az otthonában tartott házkutatás során a kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközök mellett közel 3,5 millió forint készpénzt, valamint 1000 eurót is találtak.

Budapesti tartózkodási helyén elfogták a 27 éves S. Istvánt, aki szintén a bűnszervezet tagja volt. A nála megtartott kutatás alkalmával a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A bűnszervezet ötödik tagját, L. Sándor 35 éves budapesti lakost is az otthonában fogták el. Tőle szintén a kábítószer porciózásához használatos eszközöket, valamint csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

A KR NNI munkatársai az öt férfit elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja le.

folytatás

Legkedveltebb hírek
?Orbán Viktor még ebben a nehéz helyzetben is hatalma totális kiterjesztésén és újabb ellenségkép gyártásán mesterkedik? ? olvasható a közös közleményükben
2020-03-30 10:35:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül a koronavírus elleni küzdelemre adja a pénzt, a szülővárosa lakói iránti szolidaritás jegyében
2020-03-30 10:35:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Covid-19-ben eddig 33 997-en vesztették életüket, és 151 991-en gyógyultak meg
2020-03-30 10:33:54 | Hozzászólások: 0 | Népszava
290 forintos átlagáron tankolhatunk. (Gazdaság)
2020-03-30 10:24:02 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Bosznia-Hercegovina a következő három hetet tartja kulcsfontosságúnak a vírus elleni harcban
2020-03-30 10:18:24 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A koronavírus a már teljesen gyógyult, s már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható ? mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
2020-03-30 10:15:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez