Alitát nézett a kevés amerikai mozinéző a hétvégén

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Alitát nézett a kevés amerikai mozinéző a hétvégén

Hiába volt háromnapos az elmúlt hétvége Amerikában, a mozis jegybevételek tizenöt éve nem voltak ilyen alacsonyak. Tavaly ilyenkor a Fekete párduc mindent elsöprő sikere garantálta a hosszú hétvége sikerét, a legnépszerűbb tizenkét film akkor hozott is 270 millió dollárt, idén azonban ez a szám mindössze 109 millió dollárt jelentett, ami a leggyengébb eredmény 2004 óta. Az elmúlt hétvégén a legtöbb esélye egy manga-feldolgozásnak volt becsábítani a nézőket a mozikba, és olyan nagyon nem sikerült neki. Az Alita: A harc angyala ezzel együtt is nyerte a hétvégét 27,8 millió dolláros bevétellel, valamivel jobban teljesítve, mint ahogy becsülték. Ám a film még így is súlyosan veszteségesnek ígérkezik, a 170 millió, amit ráköltöttek, aligha csorog majd vissza a kasszába a jegyeladásokból.

A Lego-kaland 2 a toplista második helyén áll 21,1 milliós bevételeivel, még ha komoly, 37%-os visszaesést is könyvelt el az előző hétvége óta. A harmadik helyre a Warner nálunk szerencsére nem bemutatott romantikus komédiája került, a Rebel Wilson főszereplésével készült Isn’t Is Romantic 14,2 millióval. Hasonlóan épületes, és hozzánk nem érkező darab, a Mi kell a nőnek megtekert változata, a What Men Want áll a negyedik helyen, a Taraji P. Henson főszereplésével készült vígjáték 10,9 millióval zárta a hétvégét. Ötödik helyre a Boldog halálnapot 2 érkezett 9,8 millióval, alulteljesítve az előzetes becslésekhez képest.

A régebbi bemutatók közül kiemelendő az Üveg, amely átlépte a százmillió dolláros hazai összbevételi határt, és az Aquaman, amely megelőzve a Batman Superman ellent a második legjobban jövedelmező DC film lett a hazai piacokon a Wonder Woman mögött. Az észak-amerikai piac szempontjából nem akkora esemény, itthonról nézve viszont annál fontosabb, hogy hazánk büszkeségét, a Ruben Brandt, a gyűjtőt az elmúlt hétvégén mutatták be a tengerentúlon. A visszafogott mozis hétvége után erősebb jöhet, főleg azért, mert e hétvégén kerül mozikba az így neveld a sárkányodat 3, amelytől komoly bevételeket várnak.

Könnyen kultfilm lehet ez a dögös, magyar vizuális orgia Merülés a képzőművészet és a lélektan sűrűjébe, miközben izgulunk, mint egy jó akciófilmen. Ezt tudja a Ruben Brandt, a gyűjtő, és még egy sor egyéb csodát.

Kiemelt kép:

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nézd meg a Poggyász legújabb részét!
2020-01-18 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Stop! ? szólalnak fel egymás után a Turbó Suli második osztályos tanulói a szerda délelőtti matematika órán
2020-01-18 11:57:48 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy hónapra letartóztatta a bíróság H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult e
2020-01-18 11:56:05 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Wöller polgármester engedélyezteti, hogy a bekötőút hosszabb legyen a szemétégető felé, így talán a bárónő könnyebben bólint rá a szerződésre
2020-01-18 11:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egyik gárda sem tudott november óta nyerni a bajnokságban
2020-01-18 11:44:36 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A hétvége sokak számára a takarításról szól, de ha olyan dögösen csinálod, mint Hevesi Kri
2020-01-18 11:43:45 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez