Milliárdokat adott a kormány határon túli ?vallásos könnyűzenére?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Milliárdokat adott a kormány határon túli ?vallásos könnyűzenére?

Idén és a következő években is évi 905 millió forintot költ a kormány ?a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek? kialakítására és fenntartására, az ilyen zene ?társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerekre? pedig idén 800 milliót ? írta a hvg.hu. Bár azt nem tudni, hogy ez pontosan mit jelent, a kormány határozata szerint a cél a kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint ?életben tartása és élővé tétele?.

Arról is döntöttek, hogy közelebbről meg nem határozott ?erdélyi intézmények működésének és beruházásainak finanszírozása érdekében? csaknem 1,2 milliárdot utalnak ki a Bethlen Gábor Alapnak.

Kereken 1,3 milliárd forint jut II. Rákóczi Ferenc igen rossz állapotban lévő szülőházának helyreállítására és ?az épület történelmi jelentőségének megfelelő rangú kiállítás? megrendezésére a szlovákiai Borsiban.

A kisszámú szlovéniai magyarság szervezete, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség ?működésének és beruházásának támogatására? idén 700 millió forintot ad a magyar kormány a jövő évtől pedig évente 25 millió forintot.

Kiemelt kép: Pusztinai asszonyok csángó népviseletben a romániai Bákóban, a Szent Miklós-templomban tartott első magyar nyelvű római katolikus szentmise után 2019. január 27-én. Engedélyezte a jászvásári (Iasi) római katolikus püspökség, hogy havi egy magyar misét tartsanak moldvai megye székhelyén. (MTI/Veres Nándor)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kamarás Iván művészcsaládban nőtt fel. Édesanyja, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncműv
2019-03-22 09:11:27 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Állítja, igazából nem akarta megölni Trump kritikusait, de tudta,hogy akár fel is robbanhatnak
2019-03-22 09:01:48 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Mint kiderült, a brit kormányfő ?személyes sértésnek? tekinti, hogy a parlament késlelteti az Európából való távozást
2019-03-22 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez